LeipheimerLevi
LeipheimerLevi

– Lance ville prøve nye dopingprodukter

Levi Leipheimer avslører at han diskuterte nye dopingprodukter med Lance Armstrong i 2009 eller 2010.

Levi Leipheimer var en viktig hjelperytter for Lance Armstrongs i US Postal, Astana og RadioShack. I den 1000 sider lange rapporten fra USAs antidopingbyrå (USADA) innrømmer Leipheimer at han dopet seg så sent som i 2007. Da kjørte Leipheimer for Discovery Channel Cycling Team. Han innrømmer også at han var dopet da han syklet for Rabobank (2002-04) og for Gerolsteiner (2005-06).

Selv om Leipheimer hevder at han har vært dopingfri siden 2007, var han ikke fremmed for å diskutere nye dopingprodukter med Lance Armstrong.

– Jeg husker at jeg diskuterte et nytt dopingprodukt, som hadde vært diskutert i media, med Lance i 2009 eller 2010. Jeg spurte ham om han visste noe om det, og hans respons var «du vet jeg alltid er klar for det». Jeg tolket det som at han var villig til å prøve et nytt dopingprodukt, sier Leipheimer i vitnemålet sitt.

LES: Leipheimer: – Derfor dopet jeg meg
LES: Lagkompisene måtte bruke langermete trøyer for å skjule sprøytemerker

Taus under middag
På dette tidspunktet mente selv dopinglegen Michele Ferrari at å bruke EPO var som å be om å bli tatt. Produktet Leipheimer diskuterte med Armstrong kan være AICAR. AICAR er et dopingmiddel som lurer cellene i kroppen til å tro at den har gjennomført en hard treningsøkt. Ifølge vitnemålet til Leonardo Bertagnolli var AICAR brukt i feltet i 2010.

I oktober 2010 ble Leipheimer stevnet som vitne i FBI-saken mot Armstrong. Han merket fort at Armstrong hadde fått vite at han hadde snakket.

– Kort tid etter at jeg hadde vitnet spiste jeg middag med Lance. Lance var veldig kjølig, og jeg tenkte at han hadde funnet ut at jeg hadde vitnet. Selv om Lance ikke snakket til meg i løpet av middagen, sendte han en tekstmelding til min kone Odessa. Han skrev «run don't hide», sier Leipheimer.

LES: Armstrong betalte over fem millioner kroner til dopinglege
LES: Avsløringer i Armstrong-rapporten: – Vi gravde ned dop i skogen og sang om EPO

Fiendtlig innstilling
38-åringen forteller at lagkamerater og ansatte i RadioShack hadde en fiendtlig innstilling til ham i 2011. Leipheimers kontrakt med RadioShack løp ut etter 2011-sesongen. Da Leipheimers agent Paul Degeyter spurte Johan Bruyneel om kontrakten ville bli forlenget, svarte Bryuneel slik:

– Ikke si dette til noen, men vi vil ikke ta Levi tilbake siden han vitnet for storjuryen.

Da Leipheimer konkurrerte under årets Tour de France sendte Armstrong en ny melding til Leipheimers kone. Armstrong spurte om Odessa var i California. Både Leipheimer og hans kone følte at meldingen var truende.