Stolt Federer har vært 300 uker på topp

Roger Federer har passert en milepæl og vært 300 uker på toppen av verdensrankingen i tennis. Han legger ikke skjul på at han er stolt.

31-åringen er klar for kvartfinalen i ATP-turneringen i Shanghai, selv om han måtte slite for å sende lagkameraten fra Davis Cup-laget, Stanislas Wawrinka ut av den kinesiske turneringen torsdag.

– Da jeg var barn og hadde store ambisjoner tenkte jeg aldri på at jeg kunne bli liggende på toppen av verdensrankingen så lenge. Jeg tenkte at jeg kunne bli med på ATP-touren og kanskje spille i Wimbledon. Jeg tenkte også på at det kanskje kunne bli så mange seirer på meg at jeg kunne bli verdensener i en kort periode eller to, men noe som dette var ikke i mine tanker, innrømmer Federer.

– 300 uker er jo bare helt utrolig. Dette er et av de stolteste øyeblikkene mine som tennisspiller. Det er stort å runde 300 uker som verdensener, sier sveitseren.

Det er lenge siden han slettet Pete Sampras fra rekordlistene når det gjelder å være verdensener. Amerikaneren stoppet på 286 uker.

Federer klatret opp på toppen av verdensrankingen første gang i februar 2004. Da han først var blitt verdensener holdt han plassen i 237 uker på rad. Det er også rekord. Han mistet topplassen i august 2008, men klarte å komme tilbake igjen, og nå har han altså rundet 300 uker som verdensener. (©NTB)