egil drillo olsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
egil drillo olsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Drillo tror kun ett bortepoeng kan gi VM-plass

– Men det forutsetter at vi vinner alle hjemmekampene, sier landslagssjefen til TV 2 Sporten.

Bern (TV 2 Sporten): Med tap på Stade de Suisse fredag kveld, kan Norge trolig glemme førsteplassen i VM-kvalifiseringsgruppe E.

Drillo uttalte tidligere denne uken at alle bortepoeng er bonus, og 70-åringen mener at kun ett kanskje kan være nok til å sikre andreplassen som kan gi Brasil-tur.

– Vinner du alle hjemmekampene, er det ikke mange tilleggspoengene du trenger. Ett poeng borte kan holde. Men da snakker jeg ikke om å vinne, men andreplassen, sier Drillo til TV 2 Sporten.

13 plasser
Europa har 13 plasser i VM-sluttspillet. De ni gruppevinnerne er klare for Brasil-tur, mens de åtte beste toerne skal spille play off-kamper om de fire siste plassene.

Drillo sier fredagens motstander er blant Europas beste for tiden og mener både Island, Kypros og Albania er bedre enn sitt rykte. Det kan gi en jevn pulje der full pott på Ullevaal langt på vei kan være nok til å sikre den potensielt lukrative andreplassen.

– Teoretisk kan det helt sikkert gå, men jeg tror det er realistisk også, sier Drillo.

På fredagens pressetreff på spillerhotellet midt i vakre Bern sentrum forteller landslagssjefen at laget fortsatt ikke er 100 prosent klart - blant annet på grunn av en syk Kjetil Wæhler. Med fire poeng mot Sveits og Kypros vil han være veldig fornøyd, han er ikke misfornøyd med to og mener det er levelig med ett.

– Da vil vi fortsatt være med. Vi er ikke hektet av med null heller, men da har vi press på oss. Uten seier mot Slovenia, ville vært hektet av med to tap nå, sier Drillo.

Ser muligheter på dødball
Sveits, som er oppe på 15. plass på FIFA-rankingen, startet med ett unntak kun med spillere fra Bundesliga, Premier League og Serie A i seieren over Albania sist kvalifiseringskamp. Hjertet i laget offensivt er Bundesliga-duoen Xherdan Shaqiri og Granit Xhaka.

– De har mange bra spillere som spiller i gode klubber, men på dødballer er de sårbare. Og etter å ha sett dem på video, er de ikke fullt så gode som resultatene tyder på. Jeg vil påstå at resultatene i de siste fem kampene deres er litt bedre enn prestasjonen, sier Drillo.

Det sveitsiske landslaget trente på en bane preget av overvann onsdag, og selv om banemannen på Stade de Suisse garanterer en fin matte i Bern fredag kveld, er det meldt mye nedbør også på kampdagen.

– Jeg vil tro det i så fall er verre for Sveits enn for oss, men overvann passer egentlig ingen. Det ødelegger kampen. Da får vi ta konsekvensen av det, og da blir det ikke mange kortpasninger langs bakken, nei, sier landslagssjefen.