POPULÆR: Justin Bieber er en stor stjerne, men det er ikke alle som er like fan av sangeren.
POPULÆR: Justin Bieber er en stor stjerne, men det er ikke alle som er like fan av sangeren.

Justin Bieber reddet manageren med mobbevideo

Fikk 50.000 i bot, i tillegg til at stjernen måtte delta i en video mot nettmobbing.

Superstjernen Justin Bieber har tatt hele verden med storm. Nå har han deltatt i en anti-mobbevideo for å få manageren ut av en rettslig klemme.

Les også: Justin Bieber deler sine heteste datingtips

I trøbbel

Det var nemlig Bieber-hysteriet som fikk manageren Scott Braun og platedirektøren James Roppo i trøbbel med politiet i 2002. De ble arrestert fordi de ikke samarbeidet med politiet under kaoset som oppsto på et kjøpesenter i New York i forbindelse med en planlagt autografskriving.

Politiet fryktet at ungdommene kunne bli skadet og ba manageren om å avlyse Biebers møte med fansen, men det gjorde Braun først halvannen time senere.

Nå har platedirektøren og manageren blitt enig om å betale nesten 50.000 kr i bot, i tillegg til at stjernen deltar i en video mot nettmobbing.

Les også: Her får Justin Bieber «bank»

- Ord er mektige

I den 11 minutter lange videoen, som ble introdusert av Nassau County District-advokat Kathleen Rica, snakker Bieber med en student om hennes erfaring med nettmobbing.

– Ord er mektige, og noen ganger vil man bli fysisk banket opp i stedet for å bli psykisk ødelagt. Jeg ble mobbet. Det er tøft, men man kan komme seg gjennom det, sier Bieber i videoen.

Nå advarer advokaten Rica tenåringer at det kan bli straffeforfølgelse hvis de blir tatt for nettmobbing.

– Rykter, hån og trakassering følger elevene på dataskjermer og på deres mobiltelefon. Hatefulle ord sprer seg raskt med et museklikk, og vi ser tragiske konsekvenser gang på gang. New Yorks Dignity Act og den nye anti-mobbing-lovgivningen, som nettopp ble passert dette året, krever våre offentlige skoler til å handle, sier Rica under pressekonferansen.

Les også: Dette skal Justin Bieber gjøre i Norge

For studenter

Hun mener at det er viktig at skolene bidrar og at de tar problemet seriøst.

– Det krever skolene til å ta dette problemet på alvor. En ny nettside og PSA vil hjelpe elever og foreldre til å hindre mobbing, rapportere det og forhåpentligvis forhindre at flere tragedier skjer, sier advokaten.

Advokaten kunngjorde også at nettstedet har blitt etablert for studenter som ønsker å søke om hjelp.

– Internett kan bli brukt til å ha en mer positiv innvirkning på verden. Nettet bør bli brukt til å inspirere andre og ikke til å spre hat og sårende ting, forteller Bieber i videoen.