Ryan Bertrand (Foto: Matt Dunham/Ap)
Ryan Bertrand (Foto: Matt Dunham/Ap)

Nok en Chelsea-spiller skjeller ut FA på Twitter

– Ikke bare sår hals, raser Ryan Bertrand

Chelsea-spilleren Ryan Bertrand måtte bruke stygt språk på Twitter for å oppklare FAs beskrivelse av hans landslagsfravær.

Bertrand reagerer på at FA har valgt å kalle tilstanden hans for «sår hals».

– Tror du en sår hals kan hindre meg fra å spille for min klubb eller mitt land? #yourfuckingnuts dette er alle gutters drøm, skrev Bertrand på sin twitterkonto tidligere i dag, som i ettertid ble slettet, ifølge Mirror.

For å oppklare tvitret han videre at han virkelig er syk og sliter med hovne mandler, fryser og har hatt konstant hodeverk i tre dager på rad.

Like etterpå beklaget han seg for stygt språk på nettmediet, og forklarer at han ikke ville andre skulle tro at så lite som en sår hals ville holde han tilbake.

Ryan Bertrand på Twitter (Foto: Twitter/)
Ryan Bertrand på Twitter (Foto: Twitter/)

Twitter-regler
Twittermeldingen til Bertrand kommer bare dager etter at Ashley Cole fryktet for landslagskarrièren sin etter å ha kommet med svært kraftig skyts mot FA på Twitter, og bare tre dager etter at spillerne fikk innsyn i fremtidige retningslinjer. Mandag vart det engelske landslaget informert om nye retningslinjer på hvordan de skal oppføre seg i sosiale medier fremover.

– Spillerne representerer landet, er rollemodeller og deres oppførsel er veldig viktig i respekt av alt annet vi prøver å gjøre, sier FAs styreformann David Bernstein til Mirror.

– Dette skulle ha vært på plass for flere år siden.

Les også: Cole ga personlig unnskyldning til FA-sjefen

Nøyaktig hvilke regler spillerne må forholde seg til blir lagt frem om en måneds tid, foran vennekampen mot Sverige. Da får Hodgsons spillere et sekssiders dokument med oppskrift på deres generelle oppførsel som person, oppførselen mens de representerer landet og informasjon om hvordan overskridelser vil bli straffet.

– Spillerne er blitt fortalt at så lenge de er med det engelske laget så skal Twitter benyttes i samråd med Englands medierådgivere, og når de ikke er, må de unngå kritikk mot organisasjoner eller individ, sier Bernstein.

Bør være klart
Styreformannen sier at å tvitre feil forhåpentligvis ikke vil føre til å utestenge spillere for livet, men at regler vil gjøre det klarere for spillerne hva konsekvensene blir.

– Jeg tror ikke noen som var i rommet mandag kveld vil være i tvil nå om hvordan vi har tenkt å operere i fremtiden.