POPULÆR: Ifølge en VG undersøkelse mener over 43 prosent av folket at kronprinsessen blir en like god dronning som dronning Sonja. (Foto: Åserud, Lise, © LIA)
POPULÆR: Ifølge en VG undersøkelse mener over 43 prosent av folket at kronprinsessen blir en like god dronning som dronning Sonja. (Foto: Åserud, Lise, © LIA)

Folket vil ha Mette-Marit som dronning

– Ærligheten og motet Mette-Marit viste oss, gjorde sterkt inntrykk, sier dronning Sonja.

En Infact-undersøkelse utført av VG viser at over 43 prosent mener at kronprinsesse Mette-Marit vil bli en like god dronning som dronning Sonja.

Les også:Sonja snakker ut om søsterens selvmord for første gang

– Superdronning

Undersøkelsen viser videre at oppunder 40 prosent mener at dronning Sonja gjør en svært god jobb som dronning, og 15 prosent mener at kronprinsessen ville bli en bedre dronning.

På spørsmål om hvem av kvinnene i den norske kongefamilien som representerer Norge best, mener 46,4 prosent at dronning Sonja gjør jobben best. Mette-Marit ligger på 31 prosent.

Les også:Dronningens aborter ingen nyhet

– Jeg har lært utrolig mye av svigermor

I biografien «Dronningen» skriver Ingar Sletten Kolloen om Sonjas første møtet med Mette-Marit.

– Ærligheten og motet Mette-Marit viste oss, gjorde sterkt inntrykk. Vi var aldri inne på tanken om å nekte Haakon den kjærligheten vi selv hadde kjempet for i nesten ni år, forteller Sonja i boken.

Beundringen er gjensidig hos Mette-Marit.

– Jeg har lært utrolig mye av svigermor, og har fått en uendelig stor respekt for henne, sier kronprinsessen i boken.

Les også:Dronning Sonjas biografi kommer denne uken