FrankrikeU21
FrankrikeU21

Fart, teknikk og en plaget midtbanestjerne: Dette er hva som venter U21-gutta

Fransk fotballekspert forteller TV 2 hva våre mest lovende menn står overfor på fredag.

London (TV 2 Sporten): Når de norske U21-gutta møter Frankrike på fredag er det et navn hos motstanderen som skiller seg spesielt ut.

DIREKTE: Se U21 Norge – U21 Frankrike kl. 18.00 på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo
LES OGSÅ: Se Vegar (21) «skru'n som Ronaldo»

Yann M'Vila har i de siste par overgangsvinduene vært ønsket av noen av de største klubbene i verden, og han spilte tre kamper for Frankrike under sommerens EM-sluttspill.

– Tatt i betrakting sesongen han har hatt og sesongen han hadde i fjor er det ikke akkurat en overraskelse at M'Vila ikke er med A-landslaget.

– Ikke sikkert M'Vila starter
Likevel forklarer Philippe Auclair, France Footballs England-korrespondent og forfatter av den prisbelønnede biografien Cantona: The Rebel Who Would Be King, at det ikke en gang er sikkert at M'Vila vil starte mot Norge.

– Tatt i betrakting sesongen han har hatt og sesongen han hadde i fjor er det ikke akkurat en overraskelse at M'Vila ikke er med A-landslaget. Jeg vi ikke si at han har vært slem gutt og har blitt sendt til å sitte bakerst i klassen, det er ikke helt sånn, men han trenger å få spilletid – noe han ikke får i Rennes. Den Yann M'Vila som spiller mot Norge, dersom han spiller, er ikke den samme Yann M'Vila som var ønsket av alle disse toppklubbene, ikke den samme spilleren i det hele tatt, sier sier Auclair til TV 2.

Se TV 2 Sportens intervju med Auclair (saken fortsetter under):

670515

Og fortsetter:

– Han har en skikkelig selvtillitskrise, og å dra tilbake til U21-landslaget var en måte for den franske ledelsen å si til han at «Vi har ikke glemt deg, vi vet at du ikke er helt riktig i hodet akkurat nå, men vi har fortsatt tro på deg så vi gir deg en sjanse med U21-laget». Jeg er ærlig talt ikke sikker på om han kommer til å starte mot Norge.

DIREKTE: Se U21 Norge – U21 Frankrike kl. 18.00 på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo

PÅ BENKEN? Yann M'Vila kan starte på benken mot Norge. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
PÅ BENKEN? Yann M'Vila kan starte på benken mot Norge. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)

– Ganske mye fart, ganske mye kreativitet, det er et lag som kanskje overrasker en del folk i Frankrike. Vi forventet ikke at de skulle prestere på dette nivået

– Vil overraske folk
Utover den plagede midtbanestjernen er dette en fransk årgang som har mye å by på, faktisk mer enn franskmennene selv hadde forventet.

– Ganske mye fart, ganske mye kreativitet, det er et lag som kanskje overrasker en del folk i Frankrike. Vi forventet ikke at de skulle prestere på dette nivået, det var ikke ventet å være en spesielt god gruppe spillere – hvertfall ikke sammenlignet med 87-generasjonen. Jeg mener noen av dem er på randen av å bli kalt opp til A-landslaget. Spillere som Remy Cabella for eksempel, som folk vil ha sett i Champions League for Montpellier. Spillere som Lacazette, som var veldig god nylig for Lyon mot Lorient. Jeg må si at jeg ser på denne kampen med en del selvtillit, fra det franske perspektivet.

LES OGSÅ: Slik starter Norge mot Frankrike

STJERNE: Raphael Varane (Foto: DANI POZO/Afp)
STJERNE: Raphael Varane (Foto: DANI POZO/Afp)

– Stor fan av Raphaël Varane
Mest lovende av alle er likevel Real Madrid-stopperen Raphaël Varane. Da han signerte for den spanske gigantklubben forrige sommer sa selveste Zinedine Zidane at han «har en utrolig framtid foran seg», og den da 18 år gamle Varanë fikk anstendige 15 kamper fra start i sin første sesong i Madrid. Auclair er også en stor fan.

– Jeg er en av mange som er en stor fan av Varane. Grunnen til at han ikke er med på A-landslaget mot Japan og Spania er sannsynligvis at han ikke har spilt så mye som vi hadde håpet for Real Madrid denne sesongen. Han kommer helt klart til å være med A-laget i løpet av de neste par årene, maks, men det er mye konkurranse på midtstopperplass i Frankrike akkurat nå, så U21-laget drar fordel av at det er litt overskudd av talent i den lagdelen.

DIREKTE: Se U21 Norge – U21 Frankrike kl. 18.00 på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo

Karim Benzema (Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/Afp)
Karim Benzema (Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/Afp)

– Når vi snakker om rent talent så har du ikke tre eller fire fremragende spillere som i 87-generasjonen

– Ikke samme nivå som 87-generasjonen
Selv om Auclair har latt seg imponere av dette franske U21-laget så understreker han likevel at de ikke er på samme nivå som den berømte og beryktede 87-generasjonen.

– Når vi snakker om rent talent så har du ikke tre eller fire fremragende spillere som i 87-generasjonen. Da snakker vi om Samir Nasri, Karim Benzema, Hatem Ben Arfa og Jeremy Menez. En av de spiller for Real Madrid, Jeremy Menez er nå fast på Ancelottis PSG, Ben Arfa er i Newcastle og Samir Nasri er i Manchester City. Jeg tror ikke jeg ser en spiller i denne gruppen som har helt det samme potensialet. Jeg ser mange teknisk begavede spillere som allerede spiller i gode klubber, men helt klart ikke det samme potensialet – kanskje med unntak av Varane, som jo spiller på et helt annet register.

DIREKTE: Se U21 Norge – U21 Frankrike kl. 18.00 på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo