redd ferienmin (Foto: TV 2)
redd ferienmin (Foto: TV 2)

Her blir TV 2 jaget av rasende hotelleier med balltre

Den spanske hotelleieren likte ikke å bli konfrontert med at hotellet var en svinesti.

Møtet med hotelleieren på Magaluf gikk fullstendig galt da «Redd ferien min» skulle konfrontere ham.

Hotelleieren hadde akkurat kastet ut fem ungdommer fra hotellet Econotels da TV 2s reporter og tolk ville ha en forklaring på utkastelsen.

Se klippet øverst i saken

Thomas, Magnus, Kai, Mia og Agnethe Marie bestilte turen til Magaluf for over ett år siden uten turoperatør for å få det billigst mulig.

– Vi fikk tak i en billig tur, og tenkte at dette blir bra, sier Agnethe Marie.

Les også: Alenemor fikk hotellrom i «potetkjeller»

– Det er skittent overalt

Saken fortsetter under bildet

reddferienmin4 (Foto: TV 2)
reddferienmin4 (Foto: TV 2)

Econotels kostet 8000 kr for to uker, med rengjøring hver tredje dag, skift av sengetøy og døgnåpen resepsjon. I realiteten er ikke resepsjonen døgnåpen, de har åpent mellom 06 og 12 hver dag.

Allerede da de sjekket inn på hotellet skjønte de at hotellet var av en helt annen standard enn de var forespeilet på nettsidene.

– Det er skittent overalt, på vegger, på gulv, i taket, forteller ungdommene.

– Det er skittent der, selv om man dusjer på kvelden føler man at det nesten ikke er vits, for det er så skittent rundt oss. Det er ekkelt egentlig, sier Agnethe Marie.

Saken fortsetter under bildet

reddferienmin8 (Foto: TV 2)
reddferienmin8 (Foto: TV 2)


Les også: Guttegjeng fikk hotellrom med barnesenger og knøttebad

Ikke vasket på ni dager

Ni dager etter er hotellrommet fremdeles ikke vasket, sengetøyet ikke skiftet og håndklærne de samme som da vennegjengen først ankom.

Ungdommene har kjøpt seg vifte, for air conditionen fungerer ikke, til tross for at de betalte 45 euro ekstra for air condition.

– Vi må ha air condition for å overleve i varmen her, sier Kai.

– Vi vil ha det vi har betalt for, rengjøring, nye håndklær, rent sengetøy – air condition som fungerer. Det er ganske enkelt, sier vennegjengen til «Redd ferien min».

De har forsøkt å klage til hotelledelsen flere ganger, men ingen av de ansatte forstår engelsk. Ungdommene kommer ingen vei, og ferien deres er på vei til å bli ødelagt.

Saken fortsetter under bildet

reddferienmin6 (Foto: TV 2)
reddferienmin6 (Foto: TV 2)


Les også: Ving droppet «mareritthotell» etter TV-reportasje

Ble kastet ut av hotellansatte

Dag ti blir vennegjengen forsøkt kasta ut av hotellet, de hotellansatte banket på døra og ba dem pakke sammen, selv om det er fire dager til de skal hjem. De ansatte var sinte og aggressive. Ungdommene vet ikke hva de skal gjøre.

– Han ene mannen som jobber her kom og sa at vi måtte ut, han hadde med en bok der det stod at vi måtte ut 30. juni, mens det egentlig var 4. juli vi skulle sjekke ut. Han hadde skrevet over datoen, forteller ungdommene.

– Vi forstår ikke spansk, så hva skal vi gjøre?

Saken fortsetter under bildet

reddferienmin5 (Foto: TV 2)
reddferienmin5 (Foto: TV 2)

Hotellsjef med balltre

Reporter Sverre Holm-Nilsen tar med seg en tolk til hotellet. Med oversetting fra tolken snakker Holm-Nilsen med hotellsjefen og en kvinne gjennom døra.

Etter kort tid begynner hotellsjefen og kvinnen å hisse seg opp. De blir tydelig aggressive og åpner døra som var lukket. Hotellsjefen har et balltre i hånda og nærmer seg reporter Holm-Nilsen og tolken.

Tolken og reporter løper ut av hotellet.

Se Redd ferien min torsdag kl. 20 på TV 2.

Vel ute på gaten igjen er reporter og tolk andpustne og stressede.

– Jeg tror ikke vi skal gå inn dit igjen – når en fyr kommer etter oss med balltre er det kanskje greit å la det ligge, sier Holm-Nilsen.

Les også: Familien på fem sparte 7400 kroner på to uker med all inclusive

Drar ikke tilbake til hotellet

Etter å ha blitt truet med vold er det utelukket for vennegjengen å dra tilbake til hotellet. De vil heller ikke gå videre i saken.

Vi skaffer dem et nytt hotell for å redde vennegjengens siste fire feriedager. Det nye hotellet er rent og har sjøutsikt.

– Det er TI ganger bedre enn det gamle rommet, sier Agnethe Marie og gjengen som har bestemt seg for å nyte den siste tiden på Magaluf.

reddferienmin7 (Foto: TV 2)
reddferienmin7 (Foto: TV 2)