Per Mathias Høgmo
Per Mathias Høgmo
Drillo
Drillo

Drillo bryr seg ikke om Høgmo-nyheten

Egil Drillo Olsen bryr seg ikke om at Per-Mathias Høgmo skal være aktuell som hans etterfølger. Se landslagets pressetreff her!

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Førstkommende fredag møter Egil Drillo Olsens Norge Sveits i tøff bortekamp i VM-kvalifiseringen.

LES OGSÅ: Flere stjerner i Sveits’ tropp: – De har to av Europas mest lovende spillere

Har ikke laget klart
Egil Drillo Olsen røper at han snart har startoppstillingen klar mot Sveits.

– Laget er ikke helt klart ennå, men vi jobber med en firer og en femmer og har prøvd ut litt forskjellig. Laget er ikke helt spikret ennå, sier Drillo til TV 2 Sporten på onsdagens pressetreff.

– Men vi skal vel ha laget klart i løpet av kvelden, fortsetter Drillo - som varsler at Norge bør ta poeng både mot Sveits og Kypros.

– Jeg har sagt at det holder ikke å vinne alle hjemme og tape bortekampene. Vi må ha poeng borte for å kvalifisere oss, sier Drillo.

De siste dagene er det kjent at Per-Mathias Høgmo nevnes som en potensiell etterfølger for Drillo. Det har imidlertid ikke landslagssjefen brukt mye energi på.

– Nei, det bryr jeg meg ikke om i det hele tatt. Men det som er rart er at Nils Johan Semb ikke vet noe om dette. Kanskje finner dere på noe i pressen. Jeg vet ikke. Er det noen som sonderer terrenget så må det være Nils Johan. Og han har jo ikke hørt om dette. Var det tilfellet at han gjorde det, så ville det vært dumt, sier Drillo.

KLATRER: Drillos klatrer på Fifa-rankingen. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
KLATRER: Drillos klatrer på Fifa-rankingen. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Nils Johan Semb bekrefter at han ikke har snakket med Per-Mathias Høgmo.

– Dette er helt nytt for meg så jeg tror dette er medieskapt, sier Semb til TV 2 Sporten.

Se intervju med Semb om Høgmo-ryktene (artikkelen fortsetter under videovinduet):

668058

Hangeland bryr seg ikke om spekulasjonene
Selv om Drillo hevder at han ikke har startoppstillingen klar, er nok Brede Hangeland bankers på laget.

Men landslagskapteinen føler seg ikke sikker i startoppstillingen.

– Jeg føler ikke at jeg har klippekort. Jeg føler at jeg må forsvare meg hver gang jeg er utpå der og spiller landskamp, sier Hangeland.

Hangelands kontrakt med Fulham går ut ved sesongslutt, og de siste ukene er stopperen blitt koblet til både Liverpool og Manchester United.

– Det er alltid rom for spekulasjoner, spesielt når jeg har en utgående kontrakt. Det er spekulasjoner jeg ikke bruker tid på, sier Hangeland til TV 2 Sporten - som samtidig sier at han ikke har hastverk med å forlenge med Fulham.

– Jeg har ikke noen voldsomme planer for fremtiden og føler meg ikke tvunget til å skrive under på en ny kontrakt. Det tar jeg når den tid kommer, sier han om sin fremtid i Fulham.

SlUTT PÅ ODDSSPILL: Kjetil Siem vurderer totalforbud mot oddsspill. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
SlUTT PÅ ODDSSPILL: Kjetil Siem vurderer totalforbud mot oddsspill. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

– Svakeste siden 1980-tallet
I onsdagens «Sportslunsj» diskuterte ekspertene blant annet Norges kvaliteter. De mener at denne utgaven til Norge er mye svakere enn landslaget på 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.

– Vi må nok tilbake til 1980-tallet der vi hadde en lignende periode hvor vi ikke hadde hadde troen på det norske landslaget. Sist vi hadde en så svak landslagstropp var vel på 1980-tallet, med tanke på hvordan de norske spillerne preget de ulike ligaene, oppsummerer VGs sportsjournalist Knut Espen Svegaarden i onsdagens Sportslunsj.

Kommentator Bertil Valderhaug i Aftenposten er enig.

– Norge har for mange spillere som er middels. Det største problemet er at Norges landslag har stått stille, mens de andre har utviklet seg, mener han.

Generalsekretær Kjetil Siem i Norges fotballforbund (NFF) innrømmer at Norge kanskje hadde et bedre landslag på 1990-tallet.

– Jeg må vel innrømme at den generasjonen som Hening Berg og lagkameratene representerte var noe unikt i norsk landslagsfotball. Kanskje har vi sovet litt i timen, men generelt sett har nivået blitt mye høyere i Europa slik at vi ikke bare kan reise på bortebane plukke poengene, sier Siem i Sportslunsj.

LES OGSÅ: Sir Alex til King etter Norge-debuten: – Well done, son!
LES OGSÅ: Drillo ble ranet på åpen gate
LES OGSÅ: Lillebror Riise med forfall mot Sveits og Kypros

PÅ BYEN: Toppfotballsjef Nils Johan Semb var på samme bar som landslagsspillerne etter Island-kampen. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
PÅ BYEN: Toppfotballsjef Nils Johan Semb var på samme bar som landslagsspillerne etter Island-kampen. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)