Det mangler noen karosseriplater og litt annet småsnacks her   men dette skal altså bli oppfølgeren til superbilen Ferrari Enzo. Om noen måneder er det klart for premiere på komplett bil.
Det mangler noen karosseriplater og litt annet småsnacks her men dette skal altså bli oppfølgeren til superbilen Ferrari Enzo. Om noen måneder er det klart for premiere på komplett bil.

Dette skal bli en av verdens heftigste biler

Ferrari må bare jobbe litt først- og blant annet putte inn 900 hk.

En av de mer spesielle bilene som står på bilutstillingen i Paris nå er denne: Chassiset til en helt ny Ferrari som skal bli etterfølgeren til superbilen Enzo.

Dette er også alt vi får se i denne omgang, selv om Ferrari har kommet svært langt med bilen.

900 hestekrefter

Premieren skal nemlig skje på bilutstillingen i Detroit i januar 2013. Og dette er ikke småtterier: Bilen skal bli Ferraris heftigste gatebil noensinne.

Også Ferrari satser på hybridbil. Her er det V12 bensinmotor og elektrisk motor som skal jobbe sammen. Til sammen skal de yte rundt 900 hestekrefter, noe som skal gi mildt sagt heftige ytelser.

SE VIDEO: Lamborghini Aventador vs. Ferrari 458

Mye karbonfiber

Et problem med hybridløsning er økt vekt, der særlig motor og batterier betyr ekstra kilo. For Ferrariens del skal det være snakk om rundt 150 kilo i tillegg.

Ferraris mål skal være at bilen likevel legger på seg minimalt i forhold til Enzo. For å klare det har de brukt svært mye karbonfiber, etter inspirasjon fra Formel 1-bilene. Det er kostbart – men det er samtidig både lett og sterkt.

LES OGSÅ: Her selvantenner millionbilen

Hva skal den hete?

Dermed skal man ha fått ned grunnvekten 20 prosent i forhold til Enzos.

Navnet på bilen er foreløpig ikke klart. Enzo var oppkalt etter Ferrari-grunnleggeren Enzo Ferrari. Det er ikke ventet at det navnet skal bli med over, i stedet blir det spekulert i at nykommeren skal hete F70.

Så blir det bare å vente i spenning noen måneder til for å se hva Ferrari-designerne har funnet på å kle chassiset med ...

Nå er det snart klart for etterfølgeren til superbilen Ferrari Enzo. Ferdig modell skal stå klar på bilutstillingen i Detroit i januar.
Nå er det snart klart for etterfølgeren til superbilen Ferrari Enzo. Ferdig modell skal stå klar på bilutstillingen i Detroit i januar.

LES OGSÅ: Ferrari må tilbakekalle superbilen