petterpil sivjens (Foto: Synne Hellum Marschhäuser)
petterpil sivjens (Foto: Synne Hellum Marschhäuser)

Dette er Siv og Petters aller verste dater

«... Rett før desserten kom, måtte hun ut å kaste opp. Da måtte hun dra rett hjem..»

– Enten om det er en god eller dårlig date er jeg litt gammeldags, jeg synes at i hvert fall på den første daten skal gutten betale. Jeg synes ikke nødvendigvis det skal være sånn på hver date, sier Siv Jensen til «Ettermiddagen».

Realitykjendis Petter Pilgaard og Fremskrittsparti-leder Siv Jensen er invitert til «Ettermiddagen» for diskutere dating og Nordeas undersøkelse som viser at gjerrigknarker sliter med å finne kjærligheten.

Les også: Petter Pilgaard er nysingel

Dumper gjerrigknarker

Gjerrigknarkene sliter, halvparten av norske kvinner vil dumpe en date som en gjerrig, skriver Dagbladet. 75 prosent kvinner og 45 prosent menn hadde droppet en date som var unnvikende til å betale for sin del av felles aktiviteter.

– En god date handler ikke om hvit duk og masse penger, det handler om å kose seg og ha det hyggelig, og man kan like gjerne gjøre det på piknik i parken, sier Siv Jensen.

– Gjerrig handler om å by på hva man har, noen har god råd og noen har dårlig råd, det handler om å være raus – og det kan man være uansett om man er rik eller fattig. Jeg synes ikke målet for en vellykket date er en luksusrestaurant hvor gutten må betale en regning på flere tusen kroner. Gjerrighet er en ekkel egenskap, for da sitter man bare å ruger på sitt, sier Jensen.

Les også: Aylar nekter å date kjendiser igjen

– Drar sjelden fram kortet

Petter Pilgaard betaler alltid på date hvis han inviterer.

– Og jeg er ikke sikker på om de jentene jeg henger rundt med har Visa-kort en gang, jeg, for jeg har aldri sett det. Det er mange av de damene jeg omgås med som veldig sjelden drar fram kortet sitt, legger Pilgaard til.

Jensen mener den yngre generasjonen begynner å synes det er greit å la gutten betale – og det liker hun.

– Det var noen år, kanskje i det likestillingshysteriet, man var veldig redd for å si akkurat det, så er det kommet tilbake. Det man ser på de yngre gutta da er at de er galante og at de åpner dørene, de drar fram stolen – og det er fint, for jeg synes ikke det har noe med likestilling å gjøre. Det har noe med å gjøre at kvinner og menn er forskjellige, og det må vi få lov til å dyrke, selv om vi er likestilte og likeverdige og alt det, sier Jensen.

Petter Pilgaard er usikker på om han er galant.

– Hvis du bør noen av mine ekser om jeg er veldig galant vil de si nei, men jeg er veldig flink til å betale. Men jeg burde kanskje vært flinkere til å dra fram stolen.

Les også: Mila Kunis elsker internettdating

Verste daten

Programleder Sarah Natasha Melbye spør dem om den verste daten de har vært på. Både Jensen og Pilgaard drar litt på det.

– Jeg dater ikke så mye, men den verste daten jeg har vært på var for veldig mange år siden. Jeg er veldig glad i å drikke god vin og komme fort i form, så ble det jo altfor mye drikke – sånn blir det ofte når man henger med meg. Men rett før desserten kom, måtte hun ut å kaste opp. Da måtte hun dra rett hjem. Det var kanskje ikke så heldig, men det ble en god historie ut av det, sier Pilgaard.

– Jeg synes litt synd på de damene dine, hvis du skjenker dem stup fulle på første date, sier Jensen til Pilgaard.

Ba Jensen på date

– Jeg gjør jo ikke alltid det, kan jeg ikke ta deg med på date? Jeg skal vise deg hvordan det er, sier Pilgaard til Jensen.

– Jeg tror ikke det kommer til å gå særlig bra altså, svarer Jensen.

Jensen synes det er litt dårlig gjort å avsløre hva hennes verste datingopplevelse er.

– Men en dårlig date blir klam, man sitter på en dårlig date og tenker at «her vil jeg ikke være, jeg vil bort herfra litt faderlig fort».

– Jeg tror man merker veldig fort om man liker den man er på date med, det er liksom vibbene man fanger opp, sier Jensen.

Les også: Justin Bieber deler sine heteste datingtips

Saken fortsetter under bildet

siv-petter (Foto: TV 2)
siv-petter (Foto: TV 2)

Datingeksperten: – Handler om å sjarmere

Asbjørn Kjellsby, datingcoach fra Dating Adventure, mener det viktigste er at man har det gøy på date.

– Hvis man drar på en kjempedyr middag, så kan det være greit at man deler, men hvis man tar en kaffe vil man virke kjip hvis man ikke betaler for den andre sin kaffe. «Jeg skal spare de 25 kronene, så jeg kan bruke dem på noe annet senere», sier Kjellsby til «Ettermiddagen».

Kjellsby er ikke sikker på om damer virkelig dumper menn som er gjerrige.

– Noen ganger er det forskjell på hva jenter sier og hva de faktisk gjør. Jeg er litt skeptisk til om jenter ville dumpet noen fordi daten ikke har penger. Det handler om å sjarmere, hvis daten er sjarmert vil hun ikke gå hjem å tenke «han var sjarmerende, men han har ikke nok penger», sier Kjellsby.

datingekspert (Foto: TV 2)
datingekspert (Foto: TV 2)