tuelo (Foto: Scanpix)
tuelo (Foto: Scanpix)

Kongsvinger kommune sa nei til å redde KIL

– Det er håp så lenge det er muligheter, men det var et tungt nei, sier Rune Lundgren i KIL-administrasjonen.

Kongsvinger, med meritterte Tom Nordlie som trener, styrer mot et underskudd på 2,5 millioner kroner og allerede 16. oktober kan den tradisjonsrike klubben bli rammet av konkurs.

Hedmarkingene ba kommunen om et tilskudd på to millioner kroner, men formannskapet sa enstemmig nei til å redde klubben tirsdag kveld slik ordfører Øystein Østgaard tidligere har antydet.

– Det er håp så lenge det er muligheter, men det var et tungt nei. Klart det haster mer for hver dag som går nå. Situasjonen er kritisk, sier Rune Lundgren til TV 2 Sporten.

Han jobber for tiden gratis på Gjemselund med håp om å redde klubben i sitt hjerte, og var på plass tirsdag da kommunen vendte tommelen ned. Det kan bety at den tradisjonsrike klubben, som jobber med å selge både spillere og stadionnavnet, blir historie denne høsten.

Les også: KIL må selge spillere nå for å unngå konkurs

Har fått 24 millioner
Ifølge Lundgren følte politikerne at KIL-styret la hele idrettslagets fremtid i hendene på kommunen, og at det ble sett på som deres plikt å redde klubben.

Artikkelen fortsetter under bildet!

trist
trist

Siden 2008 har Kongsvinger kommune brukt over 24 millioner på å støtte byens beste fotballag, skriver Glåmdalen.

– Det var ingen heldig måte å gjøre det på. Man burde fått i gang en mer åpen dialog. Jeg har snakket såpass mye med politikerne at jeg skjønte svaret var så godt som gitt på forhånd. Jeg kan ikke si annet enn at jeg forstår dem. Det er ikke kommunens skyld at vi har havnet i denne situasjonen, sier Lundgren.

Ber om hjelp - igjen
Men KIL Toppfotball gir ikke opp. 1. divisjonsklubben skylder kommunen én million og man håper nå å få i gang en ny dialog om ettergivelse av baneleie og lån.

– Vi klarer ikke dette på egenhånd slik situasjonen er nå. Alt tyder på det. Vi trenger hjelp fra både den ene og den andre, og vi må sette oss ned med kommune, investorer, sponsorer og andre som støtter oss for å se på en felles løsning, sier Lundgren.

31. oktober må KIL ha positiv egenkapital for få å lisens for spill i de to øverste divisjonene i 2013. Styret har satt «deadline day» til 16. oktober da det er innkalt til et ekstraordinært årsmøte, og 2,5 millioner må fortsatt inn for å unngå konkurs.

– Alle bør legge seg flate og lete etter løsninger der de måtte finnes, er meldingen fra Rune Lundgren.