Petter Thorsen Morten Ask Christian Dahl Andersen
Petter Thorsen Morten Ask Christian Dahl Andersen

Petter Thoresen skremt av ishockeyforbundets prioriteringer: – Karrieren hans kunne vært over

Slakter dommerutvalget etter at de innrapporterte «Shampo» men ikke straffet Morten Ask for denne taklingen.

Espen «Shampo» Knutsen havnet i hardt vær etter å ha kritisert dommeren etter at Vålerenga-laget han trener tapte for Stavanger Oilers lørdag.

– Han har en tendens til å ville komme i tv-skjermen når det er tv-matcher. Vi får håpe han kan dømme de matchene som ikke går på tv, kom det nådeløst fra Shampo overfor TV 2 Sporten etter nederlaget.

Det gjorde at VIF-treneren ble innrapportert til ishockey-forbundets disiplinærkomitè etter dommerslakt, og at han risikerer straff, som TV 2 Sporten meldte i går.

Leder av ishockeyforbundets dommerutvalg, Lars Olav Gaden, sier at det ikke er kritikken av dommeren i seg selv som er problemet. Det er personkarakteristikkene han gir av dommeren som er grunnen til at den tidligere NHL-spilleren nå risikerer bøter eller karantene.

– Det er lov å si at en dommer er dårlig og å være tydelig på hva han har gjort feil, men her går han inn på personligheten til dommer Ove Lütcke, forklarer Gaden.

TV 2 Play: Se Shampo slakte dommeren

Skremt hockey-trener
Trenerkollega i Stavanger Oilers, Petter Thoresen, mener dette er feil fokus fra ishockeyforbundet, og at en annen episode i kampen burde fanget dommernes oppmerksomhet mer i ettertid.

Oilers-treneren mener Morten Asks harde takling på Christian Dahl Andersen er langt mer alvorlig enn det som blir sagt etter kampen.

– Det er skremmende at tema er at dommerne får kjeft etter kampen, istedenfor farlige taklinger, sa Petter Thoresen da han gjestet Sportslunsj tidligere i dag.

– Dommernes viktigste oppgave må jo være spillernes sikkerhet. Langt viktigere enn at Espen sier hva han mener om dommerne.

Se situasjonen og diskusjonen i videovinduet øverst i saken.

Ask fikk matchstraff i kampen, men etter kampen gjorde dommerne en vurdering av situasjonen der bestemte at de ikke ville gå videre med saken.

– De vurderte det slik at kraften treffer han primært i kroppen, før den går videre til hodet. Derfor får han ikke noe ytterligere straff, sa Gaden i Sportslunsj.

Les også: Blake Evans mener gamleklubben er gullfavoritter

Han synes det er underlig at Thoresen går såpass hardt ut.

– Petter Thoresen og Stavanger har som lag mulighet å rapportere enhver hendelse til disiplinærutvalget, akkurat som dommeren kan gjøre det i forbindelse med kamp, og de kan også legge ved videobevis. Det har de valgt å ikke gjøre i denne saken, sier Gaden.

– Burde vært straffet
TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik rister på hodet av den avgjørelsen.

– Jeg er veldig overrasket over at Ask slipper ytterligere straff, sier Erevik.

– Gaden kan ha et poeng med treffpunktet, men så har man også en bestemmelse som går på intensjonen til spilleren. Det kan se ut som om han går inn for å skade en motspiller med vilje her.

Christian Dahl Andersen Morten Ask (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)
Christian Dahl Andersen Morten Ask (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)

Oilers-trener Petter Thoresen er enig med Erevik.

– Når det dukker opp en situasjon som er så klokkeklar, men som de ikke går videre med, så blir jeg engstelig for spillerne, sier Thoresen.

Heller slåssing enn stygge taklinger
I fjor fikk Logan Stephenson (VIF) og Tommy Kristiansen (Sparta) to kampers karantene etter at de barket sammen i en slåsskamp.

Les også: Crosby nærmer seg avgjørelse om Europa-spill

TV 2s hockeyekspert mener at om han skulle velge, ville han heller straffet denne typen forseelser i ettertid, enn to spillere som slåss.

– Det er langt mer alvorlig med denne typen forseelser. Treffer han litt mer mot hodet, så kan dette bli meget stygt, sier Bjørn Ervik.

Det gikk bra med Christoffer Dahl Andersen, men det kan Andersen takke sine raske reflekser for, skal vi tro Petter Thoresen.

– Heldigvis så han det i siste liten og kastet seg bakover. Hadde han vært på vei fremover i full fart, så hadde karrieren hans vært over.