Unggutter snudde til Brann-seier

En flott sluttspurt sikret Brann 3-2 hjemme mot Hønefoss mandag. Først utlignet Bård Finne (17), men Kristoffer Larsen (20) ble den store helten med sitt langskudd på overtid.

Dermed tok Brann sin niende strake hjemmeseier i eliteserien. Bergenserne har ikke tapt på eget gress siden slutten av april. Men det har holdt så vidt to ganger på rad. Også mot Rosenborg nylig måtte vertene snu fra å ligge under til seier i sluttminuttene.

Tre minutter på overtid fyrte Larsen av og fikk fulltreff. Ballen føk inn bak Steve Clark i Hønefoss-målet til 3-2. Hjemmepublikummet kunne juble begeistret for atter en snuoperasjon med lagets unge spillere i front. Fire minutter tidligere hadde «RBK-dødaren» Finne sørget for 2-2.

Brann styrte banespillet i første omgang, men slet lenge med å sette Hønefoss-forsvaret på de store prøvene. Det var likevel tydelig at gjestene fikk trøbbel straks vertene skrudde opp tempoet. Den første sjansen kom etter seks minutter da Kim Ojo spilte Larsen alene gjennom med keeper Clark. Sistnevnte hindret scoring med en sterk beinparade etter å ha bykset ut fra mål og gjort seg stor.

Så skjedde det ikke mye i Bergen før Fredrik Nordkvelle kriget inn 1-0 for Brann tre minutter før pause. Etter et innlegg av Tomasz Sokolowski vant midtbanespilleren duellen med tidligere Brann-spiller Kristjan Örn Sigurdsson og presset ballen i nettet. Det var 27-åringens annet seriemål for sesongen. Erik Huseklepp kunne lagt på til 2-0 kort tid senere, men han fikk et dårlig treff, og ballen endte like til side for mål. Brann ledet fortjent til pause.

I annen omgang åpnet vertene der de slapp og var aggressive i presset. Hønefoss slet med å komme seg inn i kampen, men våknet for fullt da Kevin Beugre i det 59. minutt kom alene med Piotr Leciejewski og var svært nære en utligning. Brann-keeperen vartet opp med en mesterlig redning, men klarte ikke å stoppe Mikkel Vendelbo fra å ordne 1-1 under minuttet etterpå. Beugre lurte seg forbi Zsolt Korcsmár og bredsidet inn 2-1 til HBK etter 74 minutters spill. (©NTB)