ellen (Foto: Roger Fosaas, © ps)
ellen (Foto: Roger Fosaas, © ps)

Ellen Arnstad ny sjefredaktør i Se og Hør

Tar over etter Harald Haave.

I september ble det kjent at Harald Haave slutter som sjefredaktør i Se og Hør etter fem år i jobben.

«Da jeg tok over som sjefredaktør sa jeg til meg selv at jeg ville bruke de neste fem år av mitt liv på den utfordrende og spennende jobben. Nå er de årene gått og jeg står ved mitt ord – til meg selv», sa Haave i en pressemelding.

Mandag lanserer ukebladet imidlertid nyheten om hvem som tar over etter Haave, og bladet melder at det er Henne-redaktør Ellen Arnstad som blir Se og Hørs nye sjefredaktør.

Hun gjester TV 2s «Ettermiddagen» mandag. Programmet starter klokken 17.30.

Les også: Ellen Arnstad: – Jenter bør pushes til å våge

– Spennende

Ellen Arnstad er i delvis foreldrepermisjon og starter i jobben 1. november som er samme tidspunkt som Harald Haave fratrer.

– Dette blir en spennende utfordring både redaksjonelt, ledermessig og strategisk. Se og Hør er flaggskipet i Aller Media, det er Norges største ukeblad og en sterk merkevare med mange muligheter. Ringen er på mange måter sluttet når jeg nå skal overta etter Harald Haave og lede Knut Haavik sitt livsverk. Det var nettopp Knut som våget å satse på meg da han som konsernsjef var med på beslutningen om å lansere magasinet HENNE i 1994, og hvor jeg var grunnlegger og sjefredaktør i 17 år, sier Ellen Arnstad i en pressemelding.

Arnstad var mandag formiddag ikke tilgjengelig for kommentar, da hun sitter i sitt første møte med sin nye redaksjon.

Les også: Ellen Arnstad lå tre døgn i smertehelvete

Første kvinne

– Merkevaren Se og Hør trenger en sjefredaktør som i tillegg til et bredt journalistisk ståsted også har de evnene som skal til for å utvikle merkevaren i en ny medietid på alle plattformer. Ellen overtar nå roret etter tre menn, og blir dermed den første kvinnen som skal lede Norge største ukeblad etter 34 år, sier administrerende direktør i Aller Media, Roger Hansen, i pressemeldingen.