sham (Foto: Scanpix)
sham (Foto: Scanpix)

Shampo innrapporteres etter dommerslakt

– Jeg tror jeg slipper unna både karantene og bot, sier Vålerenga-treneren til TV 2 Sporten.

Espen Knutsen var meget skuffet over kampledelsen og hoveddommer Owe Lüthcke i 2-3-tapet borte mot Stavanger Oilers i åpningen av DNB Arena lørdag.

– Han har en tendens til å ville komme i tv-skjermen når det er tv-matcher. Vi får håpe han kan dømme de matchene som ikke går på tv, kom det nådeløst fra Shampo overfor TV 2 Sporten etter nederlaget.

– Han vil ikke snakke med noen, han. Han bare tar pekefingeren foran munnen. Ganske arrogant holdning, spør du meg, fortsatte VIF-sjefen.

Nå blir han innrapportert til disiplinærutvalget av dommerutvalget i Norges Ishockeyforbund. De tolererer ikke uttalelser i media som går på dommernes personlige integritet, og reagerer også på følgende Shampo-utsagn hos VG Nett:

– Vi ville veldig gjerne snyte Stavanger for festen, men fikk dessverre dommerne mot oss. Han er alftor glad i å være på TV. Det preger kampene hans for mye, også i dag.

– Dommerne er helt latterlige. Her er det to bra hockeylag som byr opp til fest, men dommerne er ikke på høyde i det hele tatt. Det er alt for mange utvisninger, var Shampos kommentar til Stavanger Aftenblad.

Tror ikke på straff
Leder for dommerutvalget, Lars Olav Gaden, bekrefter at Shampos dommerkritikk er oversendt disiplinærutvalget.

– Det er føringer på hva som er greit, og hva som ikke er greit å si. Denne gang mener vi de må se på om uttalelsene strider mot gjeldende normer, sier Gaden til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

domm
domm

Bøter, irettesettelse eller karantene kan være mulige reaksjoner dersom Shampo blir straffet for sine kommentarer.

– Det tror jeg ikke vil skje. Jeg regner med å slippe unna, sier VIF-treneren til TV 2 Sporten.

Shampo hadde selv akkurat fått beskjed om innrapporteringen, og hadde ikke rukket å lese den, da TV 2 Sporten snakket med ham i 14-tiden mandag. Treneren har frem til klokken 12 torsdag med å komme med sin versjon av saken.

– Det var vel som ventet at dette ville skje, sier Shampo.

TV 2 Play: Se intervjuet med Shampo her!

Kritisk
– Angrer du på det du sa om dommeren etter kampen?

– Det er klart man kan angre på enkele ting. Det var kanskje ikke vits å si at folk har behov for oppmerksomhet på TV. Det var unødvendig, men jeg har sett kampen om igjen, og dommerne gjør feil. Det syns jeg også de kan innrømme noen ganger, svarer den tidligere NHL-proffen.

– Kommer du til å ordlegge deg annerledes i fremtiden?

– Det må kunne gå an å kritisere en dommer for feil han gjør, og de må lære av sine feil. Det syns jeg absolutt de kan bli bedre på. Tor Olav Johnsen er i særklasse Norges beste dommer. Han går det an å snakke med, og han tåler den første reaksjonen, mens andre gir matchstraff eller ti minutters utvisning for ett ord. Det syns jeg er hårreisende i en sport som hockey.