evans (Foto: Scanpix)
evans (Foto: Scanpix)

Blake Evans mener gamleklubben er gullfavoritter

Canadieren var med på å slå tidligere lagkamerater på Jordal før helgen, men holder likevel Vålerenga som favoritter denne sesongen.

Jordal (TV 2 Sporten): Etter hele 192 poeng fordelt på fire sesonger dro Blake Evans i sommer fra Oslo til Sarpsborg.

Torsdag var han tilbake på Jordal for første gang siden Sparta-overgangen, og der fikk han oppleve hvordan det føles å skifte i bortegarderoben på den slitne arenaen.

– Det var virkelig spesielt. Jeg trodde ikke det kom til å bli så emosjonelt som det ble. Heldigvis ble det noe bedre etter første bytt, sier Evans til TV 2 Sporten.

Nervøs
Utenfor bortegarderoben på Jordal forteller canadieren at han må tenke tilbake til NM-finalene med Vålerenga for å minnes sist han var så nervøs foran en hockeykamp.

Artikkelen fortsetter under bildet!

sarp
sarp

Vålerenga, som i kveld møter Frisk Asker, ledet 3-1 fem minutter før slutt og så ut til å sikre seg sin syvende strake seier før Evans og Sparta slo tilbake. Østfoldingene utliknet med to raske scoringer og sikret seg to poeng med seier på straffer.

– Måten vi vant på gjør det ekstra spesielt. De ledet tabellen med seks poeng foran denne kampen og er et topplag med mange gode spillere og en dyktig trener, sier Evans.

Tror på VIF-gull
– Hvordan er dette VIF-laget sammenliknet med de utgavene du har spilt på?

– Dette laget er nok ganske likt det vi hadde forrige sesong, men vi fikk en del skader som rammet oss hardt. De har mange gode løpere, bra backer, en lovende keeper og en god trener i Espen, svarer Evans.

Canadieren, som står med åtte poeng for Sparta så langt denne sesongen, tror på en rekordjevn serie denne sesongen, men holder gamleklubben fra Oslo som favoritter.

– Ut fra hva de har vist så langt denne sesongen, vil jeg si de helt klart er favoritter. Men det kommer til å bli jevnt, også lag man ikke hadde regnet med klarer å hevde seg. Frisk Asker ser plutselig bra ut og Tønsberg har åpnet godt. Det blir tett hele veien, tror Evans.