Riise angrer på tidspunktet

John Arne Riise var sentral da Fulham knep poeng borte mot Southampton. Nå venter to viktige VM-kvalkamper med Norge.

Under forrige landslagssamling ble det stort oppstyr rundt Riise. Han spilte sin 105. A-landskamp. Det er norsk rekord, men den festen ble overskygget av bråk rundt en statue i Riises hjemby Ålesund etter at venstrebacken hadde tvitret ut litt frustrasjon. Samtidig ble den tidligere mesterligavinneren (Liverpool 2005) omtalt som «selvforherligende tufs» i VG.

– For å si det slik: Jeg er meg selv, og kommer alltid til å være det. Men man lærer så lenge man lever. Jeg angrer ikke på det jeg sa. Bare tidspunktet, sier Riise til Aftenposten.

På spørsmål fra avisen om han har «skværet opp» med VGs kommentator Truls Dæhli, svarer Riise kort: – Jeg har ikke snakket med Dæhli på 12 år, så hvorfor skulle jeg gjøre det nå.

Norge kom skjevt ut i VM-kvalifiseringen. Norge tapte borte mot Island, men fikk revansj da Slovenia fire dager senere ble slått 2-1 etter at Riise scoret på en straffe like før slutt. Nå venter Sveits (6 poeng) og Kypros (3), begge på utebane.

– Jeg tror en realistisk ambisjon vil være å unngå tap mot Sveits, og vinne mot Kypros. Greier vi det, vil vi være fornøyd, sier Riise til Aftenposten. (©NTB)