Perlescoring av Cleverley da United slo Newcastle

Et nydelig langskudd fra Tom Cleverley var blant godbitene da Manchester United tok tilbake 2.-plassen i Premier League med 3-0 over Newcastle på bortebane søndag.

Tidlige scoringer av Jonny Evans og Patrice Evra la grunnlaget for årets femte ligaseier for Alex Fergusons menn. Newcastle brukte en halv omgang på å våkne og klarte aldri å slå skikkelig tilbake mot de rødkledde gjestene.

I stedet var det Tom Cleverley, som har brent mange brukbare muligheter den siste tiden, som fikk punktere kampen med en perlescoring i det 71. minuttet. Midtbanemannen var noen meter utenfor hjørnet av 16-meteren da han sendte ballen i en bue over Steve Harper og inn i lengste kryss.

Forsvarsduoen Evans og Evras scoringer var ikke av samme kaliber, men kom etter cornere i kampens første kvarter. Sju minutter var spilt da Robin van Persie slo en god corner, som Evans stanget i mål etter å ha knust Papiss Cissé i lufta.

Cissés spisskollega Demba Ba klarte ikke å henge med da Patrice Evra stormet mot mål og headet inn Wayne Rooneys hjørnespark sju minutter senere.

Newcastle tok over kampen fra omtrent halvspilt første omgang, men var først skikkelig nær scoring fem minutter etter hvilen. United-keeper David de Gea bommet på et innlegg fra Shane Ferguson, og Demba Ba headet i stolpen. Cissé headet deretter returen mot mål, og det var vanskelig å se om ballen var inne før De Gea fikk fisket den ut og United klarerte. Tellende scoring ble det uansett ikke for de uheldige vertene. (©NTB)