John Arne Riise. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
John Arne Riise. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

John Arne Riise: - I dag gjorde jeg opp for meg

For en uke siden ble han syndebukk. I dag slo John-Arne Riise tilbake med en viktig involvering da Fulham tok poeng i Southampton.

Southampton (TV 2 Sporten): John-Arne Riise fikk kjeft av sjefen etter Manchester City-kampen forrige uke. I dag sendte han Fulham tilbake i oppgjøret mot Southampton med 1-1-målet etter knappe 70 minutters spill.

- Var nok selvmål
Riise skjøt fra hjørnet av 16-meteren og Southampton-stopper Jos Hooiveld var uheldig og sleivet ballen i eget nett.

- Det blir nok kreditert som selvmål, men hadde jeg ikke skutt så hadde vi ikke scoret og det fikk oss tilbake i matchen. Vi skapte masse sjanser og på 2-1 var jeg sikker på at vi skulle vinne. Vi får være fornøyde med å ikke tape, sier Riise til TV 2 Sporten etter kampslutt.

- Deilig med revansje etter 1-2-målet mot Manchester City sist?

- Ja, klart det. Av og til gjør man feil valg og jeg kunne gjort det annerledes mot City, men jeg gjorde opp for meg i dag, mener nordmannen.

Se intervju øverst i artikkelen

- Mer av dette, takk!
Fulham-manager Martin Jol forventer flere mål og offensive bidrag fra venstrebacken.

- John-Arne hadde en veldig god start på sesongen, men de siste to ukene har ikke vært like bra. Jeg var åpenbart ikke fornøyd med klareringen hans på 1-2-målet forrige uke, men det har vi snakket om, sier Jol til TV 2 Sporten.

- Hva syns du om at han kommer tilbake og scorer i dag, er det typisk Riise?

- Du vet, det er sånt jeg forventer av ham, at han kommer frem og bruker skuddfoten sin, humrer manageren.

- Bestemte oss for å spille fotball
Ingen av dem var ikke fornøyd med førsteomgangen på St. Mary's.

- Vi spilte ikke bra i første omgang. Mistet altfor mange baller og gjorde altfor mange feil, men vi bestemte oss i pausen for å gå ut og spille fotball, og i andre omgang hadde vi full kontroll, mener Riise.

Derfor var skuffelsen stor da Southampton fikk lov til å utligne på nok en dødball like før slutt.

Vi bestemte oss i pausen for å gå ut og spille fotball, og i andre omgang hadde vi full kontroll.

- Det er skuffende å slippe inn i siste minutt. Sånn er det på dødball mot det laget her, det visste vi fra før av. Unødvendig å gi så mange frispark imot på slutten der, men igjen, jeg er fornøyd med måten vi viser karakter og kommer tilbake på og går opp til 2-1, oppsummerer Riise.

Les også: Fabelaktige Fonte fikset poeng for Southampton

- Blir tøft mot Sveits
Mandag samles landslaget i Oslo før møtet med gruppeleder Sveits fredag, og Kypros i Nicosia den påfølgende tirsdagen.

- Jeg gleder meg. Det blir to tøffe kamper. Blir et par dager med litt rolig trening og få kroppen i gang, det blir bra, sier Riise.

Han mener kroppen kjennes bra før landslagssamlingen.

- Ja, formen er god. Jeg lever litt fortsatt på det som skjedde mot Slovenia og det går bra i Fulham om dagen, så jeg gleder meg til å samles med landslaget igjen.

Men Riise kan ikke love at det blir mindre utenomsportslig styr omkring denne kampen som i forkant av jubileumskampen mot Island i september.

- Det får vi se, jeg har ikke så mye å gjøre nå, ler mannen med 106 landskamper

- Vi vet det blir tøft, vi møter tross alt favoritten Sveits i den første kampen, men det er dette vi lever for, oppsummerer han.

Se sammendrag av Southampton-Fulham:

664601