Espen Hoff, Start
Espen Hoff, Start

Hoff skjøt Start enda nærmere Tippeligaen

Espen Hoff scoret to av målene da Start plasserte ene beinet i neste års Tippeliga.

Start - Mjøndalen 3-1:

«Vi er gule, vi er svarte. Elleve mann med bein av stål»

På overtid i første omgang kom Start-sangen over speakeranlegget på Sør Arena for første gang denne søndag ettermiddagen. Da hadde Espen Hoff utlignet til 1-1 for den suverende serielederen i Adeccoligaen.

For Mjøndalen hadde sjokkert tippeligajaktende sørlendinger da Erik Midtgarden vippet ballen forbi Arild Østbø til 1-0-ledelse midtveis i første omgang. Midtbanespilleren brukte utsiden av foten til å lure ballen i nettet.

Med 1-1 til pause var drømmen om å ta et skritt nærmere Tippeligaen fortsatt veldig levende for kristiansanderne.

«Og vi er kule, vi er smarte. Smeller ballen rett i mål»

Espen Hoff har spilt seg inn i sørlandshjertene, og han ble ikke noen mindre helt da han dundret et straffespark i mål til 2-1-ledelse for Start.

Den tidligere Odd, Lyn og Stabæk-angriperen hadde selv kommet alene med keeper Ivar Andreas Forn, uten å få ballen i mål. Men han fikk et hjørnespark, som han tok selv. Inne i feltet fant Lars Granaas ut at han skulle forlenge kroppen sin med en strak arm i været, og vippet ballen unna. Men dommer Ole Gya så hva som skjedde og pekte på straffemerket.

«Heia Start! Heia Start!»

Da Mjøndalen presset på for en utligning, kom Start på en kontring. Gudmundur Kristjansson dundret ballen i mål fra 16 meter.

– Jeg var veldig glad da vi satte 3-1 på slutten der, gliser Start-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Start er ikke klar for Tippeligaen helt ennå. Men nå er det snart bare teori som kan ta fra dem en av de to opprykksplassene i Adeccoligaen. De har nå ni poeng ned til Sandefjord, og tolv til Mjøndalen, når det er 15 poeng igjen å spille om.

– Mye er nok gjort i dag, sier Mjelde.

«Heia, heia Start!»