Ole Martin Årst (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Ole Martin Årst (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
årst000000
årst000000
eirikssongult000000
eirikssongult000000

Årst senket Stabæk med Tippeliga-scoring nummer 100

Tromsø henger med i medaljestriden etter sliteseier mot tabelljumboen.

Stabæk - Tromsø 0-1

Vi fulgte kampen minutt for minutt.

Nadderud Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Tromsø trengte en 38 år gammel ringrev for å avgjøre det vriene bortemøtet med Stabæk.

Årst ble benket til fordel for Aleksandar Prijovic fra start, men fikk 45 minutter i jakten på scoring nummer 100 i Tippeligaen.

Den 190 cm høye måljegeren trengte bare 28 før ballen lå i nettet bak en til tider rufsete Mande Sayouba.

– Det var godt å endelig få den. Jeg fryktet at jeg skulle gå sesongen ut uten at den kom. Det var deilig, sier Ole Martin Årst til TV 2 Sporten.

Jeg fryktet at jeg skulle gå sesongen ut uten at den kom.

Årst har scoret flertallet av sine mål med hodet og venstrebeinet. Scoring nummer 100 satte han med høyre.

– Scoringen var fin. Veldig iskaldt av Magnus, som - under press av keeper - bare la den tilbake. Høyra er sikker som bare dét, ler Årst.

Høgmo øyner medaljer
Trener Per-Mathias Høgmo har også notert seg Årsts matchvinner-egenskaper.

– Han ble matchvinner borte mot Viking, matchvinner borte mot Stabæk og avgjør cupen hjemme mot Molde. Så han er i full rute der han skal være, sier Høgmo.

Nå øyner Tromsø og trener Høgmo medaljer i det fjerne. Gutan er seks poeng bak Strømsgodset på tredjeplass, men har en hengekamp mot Sandnes Ulf til gode.

– Jeg sa på forhånd at det var en nøkkelkamp at vi tok tre poeng mot Stabæk. Da melder vi oss på og ser fremover. Nå har vi tre hjemmekamper og tre bortekamper, så det er fullt mulig å ta flere (poeng), sier Høgmo.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Bittert for Belsvik
I andre enden av tabellen, helt nederst, er Stabæk håpløst fortapt med 11 poeng opp til Fredrikstad på kvalikplass.

– Jeg har ikke studert tabellen. Men det er klart at vi har mange poeng opp, sier trener Petter Belsvik og innrømmer at det er bittert å tape jevne kamper.

Stabæks tre siste tap har vært ettmålstap.

– Det er en jevn kamp med omtrent lik fordeling i sjanser. Dessverre har vi sett før at vi taper kamper som står og vipper. Dessverre for gutta, for jeg synes at de fortjente mer i dag, konkluderer Belsvik.

PS: Stabæk må klare seg uten sentrale Bjarni Ólafur Eiríksson i neste kamp borte mot Hønefoss. Islendingen fikk sitt femte gule for sesongen da han tok et frispark før dommer Dag Vidar Hafsås hadde gitt grønt lys.

eirikssongult000000
eirikssongult000000

Lagoppstillinger:

Stabæk (4-4-1-1): Sayouba - Hammer, Hunstad, Helgason, Eiriksson - Brustad, Kleiven, Stengel, Haugsdal - Gunnarsson - Boli.

Tromsø (4-4-2): Lekström - Norbye, Ciss, Björck, Kristiansen - Andersen, Yttergård Jenssen, Mbodj, Bendiksen - Ondrasek, Prijovic.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!