Jublende Cleverley (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Jublende Cleverley (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Drømmescoring fra Tom Cleverley i Manchester Uniteds scoringsfest

Sir Alex Fergusons mannskap vant hele 3-0 på St. James' Park. Unggutten Tom Cleverleys første Premier League-mål i rødt ble den store beholdningen.

Newcastle-Manchester United 0-3
Sjekk videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

Manchester United stod overfor en tøff bortekamp i Newcastle søndag, men takket være strålende åpningsminutter tok de røde luven av hjemmelaget allerede tidlig i oppgjøret.

Jonny Evans og Patrice Evra scoret med hvert sitt hodestøt i løpet av åpningskvarteret, i en omgang der Manchester United styrte fullstendig.

Etter hvilen fullførte gjestene maktdemonstrasjonen, for selv om Newcastle var svært nære redusering da David de Gea reddet en millimeter fra streken var det gjestene og Tom Cleverley som sørget for 2. omgangs mest spektakulære øyeblikk.

Unggutten som aldri før hadde scoret for Manchester United i Premier League-sammenheng leverte en blanding av et skudd og et innlegg som på vakkert vis skrudde inn i det lengste krysset bak Newcastle-keeper Steve Harper og sørget for 3-0-seier for de røde.

– Jeg mente å sette den i det lengste hjørnret. Jeg så mot det lengste hjørnet, og uansett om det er et godt innlegg eller en god avslutning traff den heldigvis nettmaskene, sa Cleverley etter kampslutt.

Har du Cleverley på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

På spørsmål om dette var sesongens beste kamp for Manchester United til nå denne sesongen svarte Ferguson bekreftende.

– Jeg er enig i det. Jeg synes vi var veldig gode i 2. omgang mot Tottenham, men i dag synes jeg vi var på topp hele kampen med tanke på konsentrasjon og besluttsomhet. Konsentrasjon er viktig på dette nivået, sa Manchester United-sjefen.

Hans makker på motsatt benk var skuffet over åpningsminuttene der hans lag ikke hang med i svingene.

– Vi så knapt ballen de første åtte-ti minuttene, og så slipper vi inn to mål på dødballer. Du kan ikke gi Manchester United en 2-0-ledelse, men etter det var jeg stolt av laget. Vi var veldig nære i den situasjonen der ballen nesten var inne, men det så ut som om den såvidt ikke var det, sa en skuffet Pardew etter kampslutt.

Enormt tempo fra start
Manchester United gikk offensivt til verks og fikk de to første avslutningsforsøkene i kampen. Først var det Danny Welbeck som skjøt rett i armene på Steve Harper fra god posisjon, og deretter var det Robin van Persie sin tur til å skyte fra skrå vinkel.

Det sistnevnte forsøket var så godt at ballen spratt ut til hjørnespark, og det var fra den posisjonen gjestene skulle ta ledelsen. Robin van Persies innoverskrudde legg var pefekt og havnet rett på hodet til Jonny Evans, som knuste Newcastle-forsvaret og stanget inn 1-0.

Like etterpå holdt Steve Harper på å gjøre det helt store da han på utrolig vis mistet ballen til Danny Welbeck på 16-meteren, men heldigvis for Newcastle-keeperen bommet Manchester United-spissen på det tomme målet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Jonny Evans ruver høyt og stanger inn 1-0 (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
Jonny Evans ruver høyt og stanger inn 1-0 (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

Lille Evra headet inn mål nummer to
Allerede etter et drøyt kvarter doblet gjestene likevel ledelsen. Nok en gang var det hjørnespark som var oppskriften, men denne gangen var det ikke en storvokst midtstopper som ruvet høyest av Manchester United-spillerne. Utrolig nok var det nemlig lille Patrice Evra som steg til værs og stanget inn 2-0, med det som bare var hans tredje Premier League-scoring noensinne.

– Det er amatørmessig forsvarsspill av Newcastle på begge cornerne. De har noe å jobbe med på dødball, sa Lars Bohinen i TV 2s studio i pausen.

Patrice Evra jubler etter 2-0 (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)
Patrice Evra jubler etter 2-0 (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)

Newcastle klarte å heve seg noe utover i omgangen, men det ble med langskudd og dødballer, og verken Yohan Cabayes forsøk fra distanse eller noen av de innoversvingede frisparkene som havnet i luftrommet rundt David de Gea klarte å få hjemmelaget tilbake i kampen i form av scoring.

– Hjemmelaget snytt for straffespark
Den farligste muligheten kom på overtid av 1. omgang, da Papiss Cissé steg til værs på et innoverskrudd frispark, men senegaleserens heading skled av hodet hans og gikk et godt stykke utenfor David de Gea i Manchester United-målet. Spissen ville ha straffespark i den samme situasjonen, og reprisene viste at han hadde en god sak.

– Det er klar straffe. Linjemannen bør se det. Evra er på feil side av spilleren når innlegget kommer, får litt panikk og holder ham igjen, sa Lars Bohinen i pausen.

Den tidligere landslagsspilleren fikk støtte av Erik Thorstvedt, som også stilte spørsmål ved hvordan Manchester United-kapteinen kunne opptre slik.

– Jeg skjønner ikke at han tør, sa den tidligere Tottenham-keeperen.

Straffe ble det uansett ikke, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0 til gjestene.

Utrolig Newcastle-sjanse i åpningsminuttene av 2. omgang
Fem minutter etter hvilen var det kun marginer som gjorde at ikke hjemmelaget var tilbake i kampen. Shane Ferguson slo inn fra venstre og i feltet feilberegnet David de Gea fullstendig. Spanjolen bommet på ballen, som spratt i stolpen.

På returen fikk Papiss Cissé muligheten fra kloss hold, men også hans heading ble avverget. David de Gea hadde nemlig kommet seg på plass igjen i målet og fikk kastet seg så lang han er og fisket ballen ut via stolpen akkurat i det den var i ferd med å passere mållinjen. Reprisene viste at det var en meget vanskelig avgjørelse for dommerteamet å vurdere hvorvidt ballen hadde krysset mållinjen eller ikke, men at de trolig gjorde den korrekte avgjørelsen.

– Det er god dømming, rett og slett. Det er bra gjort av assistentdommeren på streken, sa Erik Thorstvedt.

Trevor Morley mente det ikke bare var en god prestasjon av dommeren.

– Du sa «god dømming», men jeg tror det bare er gjetning. Når du er så langt borte, så er det umulig å se, men han gjettet riktig i dag, sa den tidligere Premier League-spissen.

Unitedinne
Unitedinne

Etter en time kunne Wayne Rooney satt inn sitt første Premier League-mål for sesongen, men en god redning fra Steve Harper holdt ballen ute av nettmaskene ved den anledningen.

Perle fra Tom Cleverley rundet av ballet
Da klokken hadde rundet 70 minutter kunne dog ikke Harper holde ballen ute av nettmaskene da Tom Cleverley hadde bestemt seg for å score sitt første Premier League-mål i Manchester United-drakt.

Ungguttens variant fra distanse var muligens i utgangspunktet ment som et innlegg, men det ble i stedet til et perfekt plassert skudd i det lengste krysset som Steve Harper bare hørte suset av.

– Se på blikket. Han kikker, ser i feltet og plasserer den i vinkelen, sa Erik Thorstvedt etter kampslutt.

Resten av oppgjøret ble kun et pliktløp for de røde, og Newcastle klarte aldri å mobilisere noen sluttspurt etter Cleverleys vidundermål. Dermed endte det 3-0 til gjestene på St. James' Park søndag.

Lagoppstillingene

Newcastle (4-3-3-): Steve Harper - Davide Santon, Mike Williamson, James Perch, Shane Ferguson - Jonas Gutiérrez, Cheick Tioté, Yohan Cabaye - Hatem Ben Arfa, Demba Ba, Papiss Cissé
Innbyttere: Jack Alnwick, Danny Simpson, Gael Bigirimana, Vurnon Anita, Gabriel Obertan, Sammy Ameobi, Shola Ameobi

Manchester United (4-2-3-1): David De Gea - Rafael, Rio Ferdinand, Jonny Evans, Patrice Evra - Michael Carrick, Tom Cleverley - Shinji Kagawa, Wayne Rooney, Danny Welbeck - Robin van Persie
Innbyttere: Anders Lindegaard, Scott Wootton, Paul Scholes, Antonio Valencia, Anderson, Ryan Giggs, Javier Hernández

Gratuleres av lagkameratene. (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)
Gratuleres av lagkameratene. (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)

Hvor imponerende var denne Manchester United-seieren? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!