Paule Baudouin (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Paule Baudouin (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

Norge med nytt håndball-tap etter kollaps

Ledet med tre mål til pause, tapte med fem mot Frankrike i Golden League.

Frankrike-Norge 27-22

Norge gikk av banen uten seier i Golden League, etter at de tapte med fem mål for Frankrike søndag. Først spilte de uavgjort mot Russland, før tapet mot Danmark lørdag.

Mye av skylden må nok fraværet av mange av de erfarne spillerne som har sikret kvinnelandslaget i håndball flere triumfer de siste årene få. Turneringen skulle brukes til å teste ut spillere som kunne være aktuelle for de kommende mesterskapene.

Landslagssjef Thorir Hergeirson er fornøyd med det han har sett, til tross for at det ble tre kamper uten seier for Norge.

– Det har vært en god arbeidsøkt her nede. I perioder har vi spilt riktig godt bakover, men så har motstanderen funnet ut av det, og da har vi slitt litt, sa Hergeirson til TV 2 etter kampslutt.

Kampen mot Frankrike var et godt eksempel på det, der Norge stod godt i første omgang og kontret Frankrike i senk. Til pause ledet de med tre mål, men i andre omgang hadde Frankrike skjønt en ting eller to. Anført av en strålende opplagt Paul Baudouin, som ble tolvmålsscorer, snudde de kampen og vant til slutt klart.

Landslagssjefen vil ikke si noe om hvilke spillere som er særlig aktuelle for å være med landslaget videre når de som var ute av denne turneringen som følge av skade og sykdom returnerer.

– Det er alt for tidlig å konkludere nå. De som har vært med her har alle lagt inn en god søknad. Så må det vurderes nærmere totalt, både med det som har skjedd her, og det som skjer i klubbene hjemme.

Uttaket til EM i desember offentliggjøres 6. november.

Nye spillere - gammel metode
Det var en jevnspilt åpning på kampen da Norge møtte Frankrike i sin tredje og siste kamp i Golden League-turneringen i Danmark.

Det tok tid for lagene å komme i gang, men etterhvert tok Norge over kommandoen - gjennom en velkjent oppskrift: kontringer.

Brorparten av Norges mål i første omgang kom etter raske overganger etter godt forsvarsspill.

Les også: Håndballjentene fikk danskebank for første gang på fem år

– Dette er på mange måter slik vi er vant til å se Norge. Vi er stabilt gode bakover, og så vinner vi ballen og setter fart fremover, sa TV 2s håndballekspert underveis i førsteomgang.

karoline næss
karoline næss
Norge etablerte seg etterhvert med en ledelse på tre-fire mål og gikk til pause med ledelse 14-11 etter at Karoline Næss satt inn Norges siste mål. Samme Næss var Norges toppscorer etter første omgang med fem nettkjenninger.

– Første omgang er bra fra vår side. Da sitter forsvaret, vi er raske i overgangene og vi får i gang Karoline som den skytteren vi vet hun er, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson etter kampslutt.

Kampen skiftet karakter
Frankrike hadde brukt pausen godt, og knekt den norske koden.

Scoringene fra Karoline Næss som var så viktige i første omgange uteble i andre omgang. Istedenfor var det franske Paule Baudoin som tok ansvar.

Da hun satte inn sitt tolvte mål for dagen var Frankrike foran med to mål. Med ti minutt igjen å spille var stillingen 22-20.

Thorir Hergeirson tok timeout, uten at det hjalp Norge nevneverdig.

Målene uteble, og den norske defensiven fra første omgang varbare et vagt minne. Målene rant inn bak de norke målvaktene, og til slutt stod det 27-22 på lystavlen. Fordel Frankrike.

Linn Kristin Riegelhuth og Karoline Næss ble Norges toppscorere med fem mål.