HangelandBohinenWeb
HangelandBohinenWeb

Brede Hangeland linkes til Manchester United: – Det er ingen tvil om at han er god nok

Lars Bohinen mener Norges landslagskaptein kan være en god løsning for Sir Alex Ferguson på kort sikt.

Brede Hangelands kontrakt med Fulham går ut etter inneværende sesong, og ifølge engelske medier kan landslagskapteinen nå være på vei til selveste Manchester United på billigsalg i januar.

Sir Alex Ferguson skal være svært interessert i å styrke sine bakre rekker etter skadeproblemer på en rekke spillere, og Lars Bohinen mener Hangeland har det som skal til for å dekke de behovene Manchester United trenger.

– Det er ingen tvil om at han er god nok. Han har offensive mangler, men der er United bra nok som de er. Han er mer enn god nok for Premier League, United må holde nullen bakover og der kan han bidra, sier TV 2s fotballekspert.

Har du Hangeland på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Til tross for at Hangeland har rukket å bli 31 år gammel tror Bohinen at en eventuell overgang til storklubben kan vise seg å være en god løsning for begge parter.

– Det er jo litt mot Uniteds filosofi å hente spillere de ikke kan tjene noe på i form av et videresalg eller videreutvikle til stjerner, men dette vil nok være en bra løsning både for Hangeland og United på kort sikt. Men det er nok ikke noe de kommer til å satse på i mange år, mener Bohinen.

Den tidligere norske landslagsspilleren påpeker også at når forsvarsproblene er så store som det de er og skadene florerer kan Sir Alex Ferguson se seg nødt til å bryte sine prinsipper om å ikke hente eldre spillere. Det samme unntaket ble gjort da han sikret seg 35 år gamle Laurent Blanc i 2001, og forsåvidt også da de styrket spissplassen i sommer.

– De gjorde gjerne et unntak med Robin van Persie, og akkurat nå har de litt krise i forsvaret. Hangeland kan være en meget god kortsiktig løsning, sier han.

Les også:Myhre om Manchester Uniteds sesongstart: – Ferguson må hente en ny midtbanespiller

Artikkelen fortsetter under bildet!

HangelandChicharito
HangelandChicharito

Lars Bohinen er ikke overrasket over at ryktene kommer nå, men ber også om forståelse for at det til envher tid svirrer rykter rundt gode spillere.

– Alle ser at United har utfordringer i den bakrer fireren, så det er naturlig at det spekuleres i mange navn. Han har blitt linket til større klubber enn Fulham tidligere, og det var jo blant annet snakk om Arsenal i en periode, mimrer fotballeksperten.

Så lenge Hangeland ikke skriver under en ny kontrakt med Fulham vil nok ryktene fortsette å svirre, og Bohinen mener landslagskapteinen må være lur når han skriver under på sin neste kontrakt.

– Hangeland er 31 år, spiller rubbel og bit i Fulham og er på en utgående kontrakt. Det kan være lurt for å ham å ha is i magen med tanke på å skrive under en ny, men det er alltid en vurdering hvorvidt det er lurt å spekulere i å bli Bosman-spiller. Sånn som dagens marked er så kan det være risikabelt å vente, avslutter Bohinen.

Hva mener du? Er Brede Hangeland god nok for Manchester United? Gi din stemme og ta diskusjonen i kommentarfeltet under!