Vegard Stake Laengen (Foto: TV 2)
Vegard Stake Laengen (Foto: TV 2)

Vegard Stake Laengen må sykle for å redde karrieren i Paris-Tours

Vegard Stake Laengen jakter på ny arbeidsgiver og må imponere i TV 2 Sumo-sendte Paris-Tours søndag.

Se Paris-Tours direkte på TV 2 Sumo søndag kl. 14.30.

Søndag kjører Vegard Stake Laengen sitt nest siste ritt for Team Type 1-Sanofi. For selv om Asker-gutten har ett år igjen av kontrakten med det amerikanske laget så fikk han allerede i august beskjed om at det ikke er plass til han i 2013.

LES: Stake Laengen må finne nytt lag fordi han ikke (!) er diabetiker

Med bare to ritt igjen av sesongen haster det å vekke interessen hos sportsdirektører i de to øverste sykkeldivisjonene.

– Det er klart at med et godt resultat i Paris-Tours, så kan jeg skaffe meg gode forhandlingskort, sier Vegard Stake Laengen til TV 2 Sporten.

Prokontinental- eller World Tour-lag
Team Type 1-Sanofi er et prokontinentallag, sykkelsportens nest øverste divisjon. Stake Laengen har på ingen måte gitt opp håpet om å enten finne et nytt lag på samme hylle eller ta enda et steg opp.

– Agenten min jobber med både World Tour-lag og prokontinentallag. Det er fortsatt en del lag som ikke har fylt opp stallene sine, så jeg håper det ordner seg, forteller Stake Laengen.

Vegard Stake Laengen kjørte for det norske kontinentallaget Joker Merida frem til han fikk kontrakt med Team Type 1-Sanofi for ett år siden. Det er ingen hemmelighet at Joker Merida holder døren åpen for en eventuell retur om ikke det skulle dukke opp et nytt profftilbud.

– Jeg vil kjøre de store sykkelrittene. Jeg er ikke U23-rytter lenger og tar jeg et steg ned så kan det bli vanskelig å finne seg et lag ute igjen seinere, forklarer Stake Laengen som i sommer var med på det norske OL-laget i London sammen med bronsevinner Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen.

– Jeg skal kjøre offensivt
Paris-Tours arrangeres for 106. gang og kalles 'spurternes klassiker', men massespurt i Tours er ikke like vanlig som det en gang var. Siden 1988 har 'bare' ti av rittene blitt avgjort i en massespurt, mens fjorten ganger har et brudd gått inn, eller blitt avgjort i en mindre gruppe som har kommet løs noen kilometer før mål. Vegard Stake Laengen ønsker å være med der det skjer søndag.

– Jeg skal kjøre offensivt og se om jeg kan bli med i et brudd. I forrige uke hadde jeg en bra treningsperiode på Mallorca så jeg håper formen skal være god, sier en optimistisk Vegard Stake Laengen som ikke er eneste nordmann i feltet.

Alexander Kristoff er en av de åtte rytterne Katjusja stiller med. Egentlig hadde bronsevinneren fra OL avsluttet sesongen, men med ritt i Italia, Kina og Paris-Tours måtte alle mann til pumpene.

– Jeg har fått trent greit en ukes tid etter at jeg kom hjem fra ferie i Mexico med familien. Hvis muligheten byr seg så skal jeg selvfølgelig gripe den, men det blir i tilfelle en bonus, sier Alexander Kristoff til TV 2 Sporten.