Oilers' Lukas Andersen David jubler etter at han scoret det aller første målet i nye DNB Arena. (Foto: TV 2)
Oilers' Lukas Andersen David jubler etter at han scoret det aller første målet i nye DNB Arena. (Foto: TV 2)

Oilers kjempet seg til seier i ny hall

Lukas Andersen David fikk æren av å score det aller første målet i splitter nye DNB Arena. Se scoringen her.

Oilers-Vålerenga 3-2 etter sudden death

Han ga Oilers ledelsen mot VIF 5:10 ut i første periode med et skudd fra skrått hold - til stor glede for brorparten av de 4500 fremmøtte.

Se kampsammendrag øverst i artikkelen.

Oilers holdt ledelsen til pause, men etter 2:35 i andre periode var det Anders Hilt Jørgensen som utlignet for VIF. I power play etter 9:12 tok VIF ledelsen ved Daniel Sørvik.

Dan Kissel utlignet til 2-2 for Oilers etter 12:24. Også den scoringen kom i power play.

I siste periode klarte ingen av lagene å score og det ble spilleforlengelse. Lars-Peder Nagel sikret Oilers to poeng med en scoring etter 1:21.

Nagel er ikke ukjent med å score viktige mål. Den høyreiste senteren fra Oslo avgjorde også finaleserien til siddisenes fordel da Lørenskog ble senket i sjette finalekamp forrige sesong. Samme mann avgjorde også sjuende NM-finale for Frisk Asker mot Storhamar ti år tidligere.

VIF-trener Espen Shampo Knutsen var dypt skuffet over dommerne etter kampen.

- Dommer Owe Lüthcke har en tendens til å ville komme på tv i tv-matcher. Vi får håpe han ikke får dømme slike i fortsettelsen, kom det nådeløst fra Shampo.

TV 2 Play: Se intervjuet her

VIF tapte for sparte på straffer i forrige kamp og måtte se seierne glippe også denne gangen. De leder likevel tabellen med 20 poeng, mens Oilers har elleve.

I den andre kampen i ishockeyens eliteserie lørdag hadde Lørenskog små problemer med å sende hjem Lillehammer med tap i bagasjen. Romerikingene, som endte på annenplass både i serien og i NM-sluttspillet forrige sesong, vant kontrollert 5-1 på egen is. Espen Olsen Lie scoret to ganger, mens Thomas Jordhøy, Nicolai Bryhnisveen og Wes Cunningham nettet én gang hver. Joakim Eidsæther reduserte en gang for bortelaget da Lørenskog ledet 4-0.

TV 2 Play: Se sammendrag av Lørenskog-Lillehammer