Theo Walcott
Theo Walcott
diamescoring
diamescoring
mertesackercarroll
mertesackercarroll

Arsenal snudde kampen mot West Ham

Havnet under 0-1, men Girouds første, en Walcott-spesial og Cazorlas kremmerhus ga tre poeng.

West Ham - Arsenal 1-3

Vi fulgte kampen med tekstoppdateringer i vårt livesenter.

Se referat fra kampen i videovinduet øverst i saken.

Det så lenge ut som et tilfelle av «samme gamle historien» for Arsenal borte mot West Ham.

Klubben fra Nord-London startet besøket i øst med stor dominans i banespillet, men havnet bakpå mot spillets gang. Samtidig slet de med West Hams fysiske styrke på defensive dødballer, og dette særlig personifisert ved Andy Carroll.

Carroll og West Ham hadde flere muligheter til å score, til tross for at Arsenal endte opp med knappe 70 % ballbesittelse i gjennomsnitt i kampen.

Men klubben som ble nummer tre i serien forrige sesong slo tilbake denne gangen.

Godt hjulpet av Olivier Giroud sitt første ligamål og et inspirert innhopp av Theo Walcott kom nemlig Arsenal fryktelig tilbake på Boleyn Ground. I tillegg hjelper det bra når Santi Cazorla viser frem langskuddet det har gått gjetord om fra hans tid i Spania.

En viktig seier for Arsenal som lenge så ut til å gå på en smell mot West Ham, men som til slutt vinner fortjent.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Theo Walcott har vært mye på benken for Arsenal denne sesongen. Han håper at et mål og en målgivende skal gi han flere sjanser på førstelaget - midt i diskusjonen om spillerens nye kontrakt.

– Jeg har sagt at jeg ønsker å spille mer enn jeg har gjort, og jeg håper jeg får noen kamper på rad for laget nå, sa den engelske landslagsvingen.

Mye ballbesittelse for gjestene
Arsenal åpnet kampen best på Boleyn Ground. Både Olivier Giroud og Santi Cazorla kom til halvfarligheter innledningsvis, uten at de klarte å teste Jääskelainen i West Ham-buret.

Gjestene hadde en stor del av ballbesittelsen innledningsvis, før West Ham fikk litt mer fotfeste etterhvert. Som ventet ble mye av laget fra Øst-Londons spill rettet mot Andy Carroll.

De for anledningen gulkledde gjestene fikk også kampens første mulighet da Olivier fyrte av mot mål. Skuddet ser ut til å ha retning mot mål, men treffer istedet hodet til spiss Carroll som er dradd ned i forsvaret.

Istedenfor var det hjemmelaget som tok ledelsen mot spillets gang. Mohamed Diame vendte av Aaron Ramsey, kom alene mot Vito Mannone i Arsenal-buret og satt ballen i motsatt hjørne fra spiss vinkel.

Andy Carroll kunne doblet ledelsen til hjemmelaget da han steg høyest til værs på et hjørnespark og stanget ballen mot mål. Arsenals italienske målvakt var på rett sted til rett tid i det tilfelle.

Gjestene dominerte spillet før West Ham tok ledelsen, men de virket rystet og stresset etter scoringen - og langt fra like gode.

Giroud goallet
En som dog så farlig ut var Olivier Giroud. Den franske nykomligen hadde ikke scoret i Premier League før dagens kamp, men kom nær etter en stuss fra Mertesacker i West Ham-feltet.

Olivier Giroud
Olivier Giroud

Da Lukas Podolski kom seg fri på venstrekanten og la inn fikk franskmannen endelig hull på byllen. En lang tå sørget for at han pirket ballen forbi Jääskelainen i vertenes bur.

– Det var en stor lettelse for meg, sa Olivier Giroud etter kampen.

Så fikk West Hams Kevin Nolan en stor sjanse etter en dødball. Etter en knallhard duell lander ballen i beina på Nolan, som ikke klarer å stokke de riktig og skjøt utenfor.

Les også: Chelsea knuste Norwich i Tetteys Premier League-debut fra start

Tam åpning på andre omgang, så smalt det
Andre omgang begynte som første omgang sluttet. Arsenal hadde mye ball, og West Ham så ufarlige ut, unntatt på dødballer. Da var det til gjengjeld farlig hver gang. Arsenal-forsvaret slet med Andy Carrolls luftstyrke noe som resulterte i flere småfarligheter.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

De helt store mulighetene uteble dog i åpningen av andre omgang.

Så kom det plutselig noen feite sjanser på rekke og rad. Først skjøt Arsenals Cazorla i Theo Walcott, som deretter prøvde å hælsparke ballen til Olivier Giroud. Franskmannen nådde ballen, men vinkelen ble for spiss for Arsenal-angriperen.

Andy Carroll Vito Mannone
Andy Carroll Vito Mannone
I det neste West Ham-angrepet ble ballen slått langt mot Andy Carroll. Vito Mannone kom ut i duell med kraftspissen, men tapte. Dermed stod målet ledig, men til Arsenals hell gikk Carrolls heading utenfor.

Ville ha straffe
Arsenal ropte på straffe da Aaron Ramsey ble taklet på kanten av 16-meteren. Dommeren valgte å ikke en gang gi frispark til tross for en klar forseelse. Istedet fikk Lukas Podolski en mulighet bare sekunder senere, men skuddet til Arsenal-angriperen ble såvidt reddet av West Hams finske målvakt.

Gjestene trykket på med et kvarter igjen, og fikk flere hjørnespark på rad, uten at noen av de ble like farlige som de dødballene vertene viste i kampen.

Les også: Michus stupheading kickstartet Swanseas comeback

Da var de langt mer farlig på overganger. West Ham var stadig mindre på Arsenals banehalvdel og da de mistet ballen med 13 minutter igjen å spille stormet Arsenal i angrep. Giroud spilte Walcott gjennom, og når han er forbi forsvaret er det ingen som kan fange han.

Han ventet til han var 16 meter fra mål da han trillet ballen på siden av Jussi Jääskelainen og i mål.

Etter dette åpnet kampen seg opp. Først fikk Kevin Nolan en stor mulighet for West Ham, så Per Mertesacker for Arsenal.

Deretter var det Santi Cazorla som endelig fikk fulltreff på et langskudd. Fra i overkant av 20-meter smelte spanjolen ballen i motsatt kryss, utagbart for West Ham-målvakten. Plutselig ledet Arsenal med to mål.

Kampen var i realiteten avgjort og lufta var gått ut av West Ham-ballongen.