Galopp: Buick jakter 17 millioner

Prix de l'Arc de Triomphe på Longchamps i Paris regnes som verdens mest prestisjetunge galoppløp. Førstepremien står i stil med prestisjen: Drøye 17 millioner kroner venter vinneren søndag.

William Buick fra Eiksmarka rir Great Heavens, en 3-årig hoppe fra John Gosdens stall på Newmarket utenfor London. Hun ble onsdag etteranmeldt til storløpet for den velvoksne summen 100.000 pund. Hesteeier og betaler; Lady Serena Rothschild.

– Jeg håper på en plass blant de fire. Men vi er ikke slått på forhånd. For meg er dette det ultimate hesteløpet, sier William Buick til rikstoto.no.

Han har et visst sammenligningsgrunnlag: 24-åringen er i øyeblikket nummer to på den engelske seiersstatistikken – og topper listen over innridne penger.

I mars 2010 vant han Dubai Sheema Classic på ryggen av Dar Re Mi. Eier, som navnet kan antyde litt om; Andrew Lloyd Webber. Musikalkomponist med evigvarende suksess.

Førstepremien i løpet hos sjeikene var også solid, 1.850.000 pund. Favoritt i Paris søndag er den engelske hesten Camelot med italienske Frankie Dettori på ryggen. Orfevre, en nasjonalhest i Japan, er nestfavoritt. Han jakter den første japanske seieren i Prix de L'Arc – som har vært arrangert siden 1920. (©NTB)