Aleksandar Kolarov og Mario Balotelli (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Aleksandar Kolarov og Mario Balotelli (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Simon Mignolet sjanseløs
Simon Mignolet sjanseløs
Vincent Kompany (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Vincent Kompany (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Uvanlig helt for Manchester City

Aleksandar Kolarov satte stjernespillerne i skyggen mot Sunderland.

Manchester City - Sunderland 3-0

Vi fulgte kampen med tekstoppdateringer i vårt livesenter.

Manchester City har ikke manko på stjernespillere. Mot Sunderland var det en av de som kanskje ikke stjeler de største overskriftene til vanlig som sørget for hjemmeseier.

På en dag der Mario Balotelli ikke glitret var det venstreback Aleksandar Kolarov som stod frem som den store City-spilleren.

Med en scoring på et vakkert frispark og et målgivende innlegg var Kolarov banens ledende spiller allerede før 3-0-scoringen.

Da var han også nest siste City-spiller på ballen, etter at han ble felt og skaffet frisparket som James Milner skjøt i mål via Craig Gardners hode.

Dermed påførte Manchester City Sunderland deres første tap for sesongen, og det rufsete forsvarsspillet som det var snakk om før kampen var det ikke mye å se til på Etihad denne ettermiddagen.

De lyseblå var i realiteten aldri truet av et bortelag som var på bakhæla fra start.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Drømmestart for City
Manchester City fikk en drømmestart mot Sunderland. Allerede etter tre minutter spilt var Carlos Cuellar på etterskudd, og klippet ned City-angriper Carlos Tevez. Den tidligere Villa-forsvareren mottok gult kort for forseelsen, men det som skjedde så var nok en verre straff.

Frisparket ekspederte nemlig Aleksandar Kolarov på vakkert vis over muren og i mål bak en overrumplet Simon Mignolet i Sunderland-buret.

Mignolet kan ha vært litt feilplassert, og det kan stilles spørsmål ved murens plassering, men skuddet var klasse.

– Et fantastisk skudd. Man kan diskutere 20 centimetere til venstre og 20 centimetere til høyre, men av og til må man bare strekke henden i været og si at det var en god scoring - uten at det er keeperen sin feil, sa Lars Bohinen i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Aleksandar Kolarov (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Aleksandar Kolarov (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Etter 19 minutter fikk City en gedigen dobbelsjanse. Først ble Pablo Zabaleta spilt fri foran Mignolet, men Sunderland-keeperen gjorde seg stor og reddet skuddet fra høyrebacken.

Litt klabb og babb fulgte i feltet, men tilslutt havnet ballen hos Carlos Tevez som smelte til, men det skuddet gikk utenfor.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

City styrte kampen
Noen minutter senere var det duket for frispark igjen, etter at Craig Gardner nesten traff Mario Balotelli i ansiktet med et høyt spark. Serbiske Kolarov steg frem igjen og skuddet hadde en god retning, men traff Sebastian Larsson. Svensken beskyttet ansiktet med armen i den hendelsen, men ingen ropte på straffespark.

Manchester City fortsatte dominansen på hjemmebane utover første omgang. Sunderland kom bare på sporadiske og relativt ufarlige visitter i nærheten av Citys 16-meter.

Les også: City har ikke holdt nullen denne sesongen: – Kompany virker sløv og rufsete

En fartsfylt første halvtime ble avløst av noe som minnet mer om gå-fotball inn mot pause.

I andre omgang viste derimot Manchester City at de ikke var fornøyd med bare ett mål på hjemmebane.

Redning på streken
Etter et hjørnespark fikk Micah Richards ballen upresset på fem meter, men den kamprustne midtsopperen fikk ikke klem på avslutningen verken på første eller andre forsøk.

Det andre skuddet hadde likevel godt i mål, hadde det ikke vært for at Danny Rose stod på streken og kunne heade ballen unna.

Danny Rose redder på streken på skudd fra Micah Richards
Danny Rose redder på streken på skudd fra Micah Richards

Bare minutter etterpå var Sunderland farlig frempå, men toppscorer Steven Fletcher var i offside før avslutningen som Joe Hart for øvrig reddet mesterlig.

Micah Richards er et farlig våpen på offensiv dødball. Det viste han til gagns da han steg til værs etter en ny corner og stanget ballen mot mål. Simon Mignolet må ut i strekk, men reddet headingen som var på vei inn i hjørnet.

Doblet ledelsen
Det var likevel en angriper som skulle doble ledelsen for Manchester City. Sergio Agüero lot seg ikke be to ganger etter at han kom inn for Mario Balotelli. På sin første mulighet styrte han det gode innlegget til Aleksandar Kolarov i mål med bredsiden av foten.

Les også: Skjønnheten Wenger mot udyret Allardyce

Dermed var den serbiske venstrebacken registrert med en assist og en scoring så langt i kampen.'

Sergio Aguero 2-0 Manchester City mot Sunderland
Sergio Aguero 2-0 Manchester City mot Sunderland

Etter 2-0-scoringen åpnet det seg litt opp i Sunderlands forsvar. Carlos Tevez var livlig og hadde først en avslutning som gikk utenfor, før han spilte opp David Silva som prøvde å chippe ballen over Simon Mignolet som var lokket ut av målet av nettopp Tevez. Silvas lobb traff tverrliggeren.

Nå var det kun et lag på banen og fjorårets seriemester presset på for å få flere mål. Etter et par halvgode muligheter skulle Manchester City punktere kampen med bare ett minutt igjen av ordinær tid.

Aleksandar Kolarov ble felt på kanten av 16-meteren, og denne gangen overlot han frisparket til James Milner. Milner svingte frisparket mot mål, Craig Gardner flikket ballen videre med hodet, satt sin egen keeper ut av spill og sørget for 3-0-seier for de lyseblå.

Lagene:
Manchester City (4-2-3-1): Joe Hart - Pablo Zabaleta, Micah Richards, Joleon Lescott, Aleksandr Kolarov - Gareth Barry, Yaya Toure - James Milner - Carlos Tevez - David Silva - Mario Balotelli
Sunderland (4-4-1-1): Simon Mignolet - Craig Gardner, Danny Rose, Carlos Cuellar, John O'Shea - Jack Colback, Sebastian Larsson, Adam Johnson, James McClean - Stephane Sessegnon - Steven Fletcher.