endresen (Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures, © ps)
endresen (Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures, © ps)

Tor Endresen skylder 1,2 millioner i skatt

Tror krisen har gjort ham mer kreativ.

Det var i sommer det ble kjent at artisten Tor Endresen var begjært konkurs.

Finanskriseoffer

I et ferskt intervju med Dagbladet, snakker Endresen om bakgrunnen for konkursen.

– Det var mange uheldige omstendigheter på en gang. Jeg ønsker ikke å gå inn på alt. Men en viktig årsak til at det gikk galt, var at jeg skulle selge mitt store hus og heller kjøpe et mindre. Problemet var at dette skjedde akkurat da finanskrisen brøt ut - med det resultatet at vi satt med to hus i et helt år, forteller han til avisen.

Det var i juni i år at kemneren begjærte Endresen konkurs, etter at han hadde levert selvangivelsen for sent flere år. Ifølge kjennelsen skylder bergenseren drøye 1,2 millioner kroner i ubetalt forskuddskatt, restskatt, renter og gebyrer, skriver Dagbladet.

Endresen mener at han har hatt uflaks.

– Jeg ble et offer for finanskrisen. Og har hatt maks uflaks, sier han.

Mer kreativ

Familien har etterhvert fått solgt det store huset, og bor nå i et mindre rekkehus.

Samtidig forsøker Endresen å komme seg på beina igjen. Han gir snart ut tre forskjellige album, og han er aktuell i NRKs lørdagssatsning «Stjernekamp».

– Jeg har merket at det har en lindrende effekt å stå på scenen i disse dager. Men jeg merker også at jeg må jobbe hardere for å fri meg fra de tunge tingene før jeg går på - og før jeg kan gi av meg selv, forteller han.

Alt i alt tror han at den tunge tiden har gjort ham mer kreativ.

– I ekstreme situasjoner utlades det mye energi. Det er opp til deg selv å bruke den energien til noe positivt og kreativt. Og det tror jeg at jeg har klart. Jeg er i alle fall inne i mitt travleste år noensinne, rent jobbmessig, sier han.

Høstaktuell

Endresen er som sagt å se i «Stjernekamp» på lørdagskveldene i høst.

Før programmet begynte, la han ikke skjul på at det kom til å bli utfordrende.

– Det handler først og fremst om å bli utfordret i andre musikalske sjangre enn det folk kjenner oss for. Og jeg har jo holdt på en stund, så dette er jo å kaste seg ut på dypt vann. Men da kjenner man at man lever, og det er noe jeg liker, sa Endresen til «God kveld Norge».