Kjetil Rekdal
Kjetil Rekdal

Rekdal tror ikke på nedrykksstrid for Aalesund

Skader og sykdom har ødelagt sesongen for Aalesund, men Kjetil Rekdal tror på bedring i høst.

Ålesund/Bergen (TV 2 Sporten):

Aalesund har opplevd et skade- og sykdomsmareritt denne sesongen.

Kjetil Rekdals elever står med tre strake tap i Tippeligaen, men nå øyner AaFK-sjefen et lys i tunnelen.

– Det er vel seks stykker som er ute nå. Forrige uke var det ni. Morrison, Barrantes og Arnefjord er tilbake, forteller han til TV 2 Sporten.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Har vært uheldig
Rekdal vil ikke skylde alle problemene denne sesongen på skader. Men han innrømmer at de har vært uheldig i år.

– En del av dem er utenforliggende greier. Øyebetennelse, kyssesyke, tretthetsbrudd, beinbrudd i innendørsturnering, kragebeinsbrudd i fotballtennis. Det er en del av det. Men det har vært mye annet også. Folk som kommer tilbake fra et eller annet som blir skadet på nytt. Vi får ikke stabilitet i gruppen vår. For mange spillere på ulikt nivå fysisk. Det blir en dårlig treningshverdag over lang tid. Det er ikke optimalt, forklarer han.

Play: Se intervjuet med Kjetil Rekdal

Kan havne i nedrykksstriden
Med seks serierunder igjen å spille, har Aalesund fem poeng ned til Fredrikstad på kvalifiseringsplassen. Og Rekdal skjønner at dersom den svake poengfangsten fortsetter, kan de havne i nedrykksstriden.

– Det kan vi. Men jeg har ingen tro på det. Men fotballen er sånn at de poengene du ikke har tatt, de må du ta. Vi har seks kamper igjen til å skaffe oss nok poeng til å unngå det problemet. Nå har vi tapt tre kamper på rad, og på slutten av sesongen kommer alltid bunnlagene og tar overraskende seirer. Jeg tror ikke vi skal føle oss så veldig trygge. Men jeg tror vi har kapasitet ta mer enn nok poeng til å holde oss langt unna nedrykksstriden når sesongen er over, sier Aalesund-sjefen.

Tror på seier
Lørdag er Viking motstander i Stavanger.

– Viking var den klubben Aalesund tok minst poeng mot før jeg kom til klubben. De hadde ett poeng på ti forsøk. Nå har vi slått Viking i Stavanger. Vi har tatt poeng i Stavanger. Vi har slått Viking her. Vi har spilt uavgjort mot Viking her. Viking er ikke bedre enn at vi kan ta poeng mot dem. Vi kan vinne der. Det blir ingen lett kamp. De er på opptur, mens vi må snu en trend. De har kanskje litt mer selvtillit når kampen starter, men det kan jo forandre seg underveis, avslutter Rekdal.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk