Mpohammed Abdellaoue og Alexander Søderlund. (Foto: TV 2)
Mpohammed Abdellaoue og Alexander Søderlund. (Foto: TV 2)

Henning Berg vil vrake Moa mot Sveits

TV 2s fotballekspert vil heller ha Alexander Søderlund som spiss.

Norge vil etter all sannsynlighet gå ut i sin vante 4-5-1-formasjon i den viktige VM-kvalifiseringskampen i Bern fredag om en uke.

Moa, som har vært Norges soleklare førstevalg på topp det siste året, har slitt med ryggen i høst, imponerte ikke i en vanskelig rolle mot Island og ble tatt av til pause mot Slovenia på Ullevaal.

Torsdag satt han på benken i 90 minutter og så sine lagkamerater i Hannover slå Levante 2-1.

– Klart det ikke er bra for landslaget at Moa ikke spiller. Mot Island kom han til noen halvsjanser, men han var ikke så «på» som han kan være. Samtidig var det ingen lett kamp for Moa, da Norge ikke leverte noen stor forestilling, sier Henning Berg.

Mener Moa bør vrakes
Moa sier til VG fredag at ryggen fortsatt ikke er 100 prosent, men at han skal være klar til kampene mot Sveits og Kypros. Henning Berg, som følger det norske landslaget tett som TV 2s fotballekspert, mener spissen nå bør vrakes.

– I forhold til Moas form, fysiske tilstand og hvordan jeg tror kampbildet kommer til å bli mot Sveits, er det bedre at han kommer inn dersom vi trenger det. Selv i toppform er ikke det noen ideell kamp for ham. Det er kanskje større muligheter for at han kan starte mot Kypros, litt avhengig av hvordan det går mot Sveits, sier Berg.

Artikkelen fortsetter under bildet!

braaten
braaten

– Hvem mener du bør starte på topp?

– Jeg ville nok startet med Alexander Søderlund. Han er fysisk sterk og har vært avgjørende både mot Kroatia og Slovenia. Jeg mener han kunne gjort en meget bra jobb. Alternativet er Daniel Braaten, som var god mot Island og Slovenia, har fysikk og gjennombruddskraft, men han har ingen stor «record» i forhold til mål og assist., Han er heller ikke den beste i forhold til relasjoner med andre, sier fotballeksperten.

King på topp?
Moa har vært selvskreven som ensom spiss etter at John Carew forsvant ut av landslagstroppen, men har til tider blitt for ensom på topp og kommet lite til sin rett.

– Jeg mener det er bedre at Søderlund eller Braaten får starte. Joshua King er også at alternativ, men jeg tror han lettere kan gjøre en forskjell som innbytter. Han har gode ferdigheter, er offensiv i hodet, kommer seg forbi motspillere, men mangler det siste lille i den avgjørende fasen, mener Berg.