tobbe (Foto: Scanpix)
tobbe (Foto: Scanpix)

KIL må selge spillere nå for å unngå konkurs

Tre måneder før overgangsvinduet håper den skakkjørte 1. divisjonsklubben å selge unna sine beste spillere.

– Situasjonen er veldig alvorlig. Vi sliter økonomisk og har dårlig tid, sier Rune Lundgren til tv2.no.

Han jobber for tiden gratis på Gjemselund med håp om å redde klubben i sitt hjerte. KIL, med meritterte Tom Nordlie som trener, styrer mot et underskudd på 2,5 millioner kroner og allerede 16. oktober kan den tradisjonsrike klubben bli rammet av konkurs.

For to år siden unngikk KIL nettopp det da spillerne sa seg villige til å jobbe dugnad for å hente inn 675.000, mens kommunen gikk inn med to millioner. For kort tid siden ba KIL nok en gang kommunen om tilskudd i samme størrelsesorden, men dette ble senere trukket og erstattet med et samfunnsregnskap som skal overbevise politikerne.

– Vi har fått god hjelp av Norsk Toppfotball til å vise hva KIL genererer av inntekter til kommunen i baneleie, skatteinntekter og slike ting, sier Lundgren.

Les også: Ny krise i KIL – klubben vurderer å slå seg selv konkurs

Behandles tirsdag
Ordfører Øystein Østgaard sa til TV 2 Sporten for to uker siden at en ny redningsaksjon sitter langt inne. Tirsdag skal formannskapet samles for å behandle den nye søknaden. Med to millioner kroner inn på konto, vil KIL-fremtiden se vesentlig lysere ut. Tommelen ned vil langt på vei bety kroken på døra.

– Da ser det ikke lyst ut på noen som helst måte. Men man må alltid se etter mulige løsninger. Hvis ikke kunne vi klistret igjen døra nå, sier Lundgren.

Artikkelen fortsetter under bildet!

trist
trist

Folkeaksjonen for KIL Toppfotball har samlet inn 55.000 kroner så langt. Klubben håper tiltak som bilauksjon, dansegalla, loppemarked og julebord skal bidra til å fylle klubbkassa. Å selge en date med en av klubbens spillere slo ikke an i lokalmiljøet.

– Vi ser på alle løsninger og snur hver eneste sten. Givergleden er stor. En gruppe i Oslo bidrar med barnetrygden hver månde, men vi trenger noen store summer og.

KIL ser derfor på muligheten for å selge noen av sine mest ettertraktede spillere allerede tre måneder før overgangsvinduet åpner.

– Klart det er drastisk, men vi trenger penger fort. Hvis et salg nå lar seg bokføre som inntekt for 2012, håper vi å få til noe slikt. Det er sterke signaler på interesse for to-tre av spillerne våre, forteller Lundgren.

Vil selge stadionnavnet
Av andre mulige inntektskilder ønsker KIL nå å selge stadionnavnet på tradisjonsrike Gjemselund.

– Det kjører 13.000 biler forbi her i døgnet. Dette er en god reklameplass. Vi må selge det som selges kan, sier Lundgren.

31. oktober må KIL ha positiv egenkapital for få å lisens for spill i de to øverste divisjonene i 2013. Styret har satt «deadline day» til 16. oktober da det er innkalt til et ekstraordinært årsmøte, og 2,5 millioner må inn for å unngå konkurs.

– Hvis årsmøtet sier nei til videre drift, går det uansett 14 dager før noe slikt trer i kraft. Vi jobber med 31. oktober som D-dag. Hvis vi kommer ut av dette her, må klubben ta et oppgjør med seg selv og legge til rette for å drive på en ordentlig måte. Nå er det nesten slik at folk blir tvunget inn i verv, sier Lundgren.