I 65 år har Sverre Solbakk fra Mosjøen kjørt Volvo. Selger Nils Olav Solbakken hos Jakhelln Bil vet å sette pris på trofaste kunder og overrakte blomster og en spesiallaget plakett sammen med nøklene til 91 åringens nye V40 (Foto: Per Vikan Helgeland Arbeiderblad / ANB)
I 65 år har Sverre Solbakk fra Mosjøen kjørt Volvo. Selger Nils Olav Solbakken hos Jakhelln Bil vet å sette pris på trofaste kunder og overrakte blomster og en spesiallaget plakett sammen med nøklene til 91 åringens nye V40 (Foto: Per Vikan Helgeland Arbeiderblad / ANB)

Sverre (91) har akkurat kjøpt ny bil

Og han har kjørt samme bilmerke i 65 år!

– Vi har allerede vært en tur på Laksforsen med nybilen. Jeg er veldig godt fornøyd med kjøpet, sier 91-åringen som har eid et ukjent antall Volvo-modeller siden det første kjøpet for 65 år siden.

– Den første jeg kjøpte var en PV. Den kjøpte jeg brukt. Siden da har det blitt mange biler opp gjennom årene, sier Sverre som har hatt for vane å bytte bil hvert andre eller tredje år.

– Den jeg byttet inn nå sist er vel den jeg har hatt lengst. Den var seks år nå, sier han.

Godt fornøyd

Det sier seg vel selv at en som har holdt seg til et bilmerke i så mange år må være fornøyd med servicen han har fått.

– Ja uten tvil. Jeg har alltid følt meg godt ivaretatt hos Volvo-forhandlerne her i Mosjøen. De har alltid gitt meg god innbyttepris og servicen på verkstedet har alltid vært veldig bra, sier Sverre Solbakk som kjørte opp året før Norge ble invadert av Tyskland.

– Bilsakkyndigen holdt til i Bodø og pleide å ta en rundtur på Helgeland for å gjøre unna dem som skulle ta førerkortet.

– Selve oppkjøringen ble gjort med en buss. Den hadde ikke gummi på pedalene og da jeg skulle rygge inn gjennom porten til kirka glapp jeg kløtsjen. Jeg føk framover, men bilsakkyndigen ga meg bestått, humrer 91-åringen som egentlig var for ung til å få førerkortet i 1939.

– Førerkortet ble oppbevart på politistasjonen i Mosjøen til jeg var gammel nok, sier han.

Sportsbil

Den aller første bilen Sverre Solbakk kjøpte var ikke en Volvo, men en snerten sportsbil.

– Det var en Singer som jeg kjøpte i 1943. Du kan tenke deg for en ung mann var det en drømmebil. Med den lærte jeg meg venstrekjøring i Sydney – en by med to millioner innbyggere den gangen, sier han.

Bilkjøp var minst et like stort økonomisk løft for 65 år siden som det er i dag. Men Sverre er klar på at den nye Volvoen er ei god investering.

– Skal jeg ha glede av bilkjøringen må jeg gjøre det nå mens jeg ennå er sprek. Jeg er i grunnen glad i å kjøre bil. Når jeg setter meg bak rattet slapper jeg helt av, sier Sverre som mener bilkjøring nå sammenlignet med på 40-tallet vanskelig kan sammenlignes.

– Når du setter deg inn i en bil i dag er alt perfekt. Du får til og med opp en beskjed om at du må trykke ned kløtsjen for å få startet bilen. Det er nesten som man lurer på hvor den karen som sier det sitter, flirer den trofaste Volvo-eieren.

Flere bil og motorsaker fra Helgeland Arbeiderblad finner du her:

Les også: Vår test av nye Volvo V40: