McLarens Button og Hamilton i tet

McLaren-kjørerne Jenson Button og Lewis Hamilton sikret seg et lite overtak med rask kjøring på den frie treningen før Japans Grand Prix i formel 1 fredag.

De to McLaren-kjørerne tok de to første plassene på den første åpne treningen, og de viste konkurrentene at de har skumle hensikter i løpet som går søndag.

Button, som gikk til topps i dette løpet i fjor, slo Hamilton med 0,223 sekunder på den første treningen, og det er helt klart at de to har planer om å sikre seg beste startspor for søndagens løp. Dersom en av dem klarer det, så blir det femte gang på rad at McLaren sikrer beste startspor i en VM-runde i år.

Australske Mark Webber var den som kjørte tredje raskest på fredagens første trening, mens Michael Schumacher, som torsdag ga beskjed om at han definitivt kom til å gi seg etter denne sesongen, kjørte inn til femte raskeste tid. Den sjudobbelte verdensmesteren er fortsatt konkurransedyktig.

Det skal kjøres kvalifisering på den utfordrende og raske banen i Suzuka lørdag, mens selve VM-runden kjøres søndag. (©NTB)