Liverpool rotet vekk seieren

Liverpool imponerte i 1. omgang mot Udinese, men defensivt rusk og sjansesløsing endte med at ledelse ble snudd til 2-3-tap i europaligaen torsdag.

MATCHVINNER: Giovanni Pasquale jubler etter å ha scoret Udineses tredje mål på Anfield. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Jonjo Shelvey ga Liverpool ledelsen etter 23 minutter. Han headet et innlegg fra Stewart Downing i mål. Målfeiringen var noe for seg selv. Shelvey vartet opp med en tofotstakling foran fansen. Liverpool-spilleren ble nylig utvist for en lignende takling i 1-2-tapet mot Manchester United.

Europaligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Liverpool dominerte før pause, men til tross for et ballinnehav på 78 prosent sto det bare 1-0. Veteranen Antonio Di Natale utlignet etter rundt 30 sekunder i 2. omgang etter at hjemmelagets back Glen Johnson hadde mistet ballen.

I jakten på seier kastet Liverpool innpå Luis Suárez og Steven Gerrard etter 65 minutter. Suárez var nær scoring etter bare minutter på banen, men Shelvey av alle reddet på strek.

Etter 70 minutter tok Udinese ledelsen da Liverpool-stopper Sebastian Coates headet ballen i eget mål. To minutter senere kunne Giovanni Pasquale legge på til 3-1 for de italienske gjestene etter at Di Natale først hadde fått trikse inne i hjemmelagets boks. Jamie Carragher var altfor passiv.

Alt håp var ikke ute for Liverpool og Anfield-publikummet øynet håp da Suárez skrudde inn et frispark kvarteret før slutt. Like etter var samme mann nær 3-3, men Udinese holdt unna. (©NTB)