idol
idol

Slik blir den nye «Idol»-sesongen

Gunnar Greve og «Dansken» letter på sløret.

«Idol» starter med auditionrunder denne måneden, og i den forbindelse fikk «Ettermiddagen» besøk av programleder Stian Blipp og dommerne Esben «Dansken» Selvig og Gunnar Greve.

Tiårsjubileum

Neste år feirer «Idol» tiårsjubileum, og Gunnar Greve tror den kommende sesongen vil bære preg av det.

– Det er ti år siden første runde, og det er klart vi må feire og markere det på et vis. Det er ti år siden Kurt vant og det norske folk ble kjent med «Idol»-formatet, så jeg tror vi skal få mange gjensyn og gjenhør med tidligere deltakere. Vi skal også være mer i kulissene og få et innblikk i det som skjer når kameraet vanligvis er slått av, sier Gunnar Greve.

Meld deg på «Idol» her!

Rappere på audition

På spørsmål om rappere er velkommen til audition, er svaret fra Gunnar Greve følgende:

– Jeg har tidligere tenkt at «Idol» ikke er plattformen for en rapper, men jeg begynner jaggu å lure på om vi burde oppdrive noen gode rappere, sier han undrende og spør «Dansken» hva han tenker.

– Vi ser jo etter en god artist, en popstjerne, og da er det mange sjangere man kan sneie innom. Jeg skulle gjerne ha sett en deltaker som er litt eklektisk med en fot i hver leir. Det hadde vært gøy, sier «Dansken».

Se hele intervjuet øverst i saken!

Ærlig og lettrørt

«Dansken» aldri vært «Idol»-dommer tidligere, men har allerede funnet ut hvordan han skal oppføre seg overfor deltakerne og TV-seerne.

– Jeg skal være den ærlige, og da må man være litt streng hvis det er nødvendig. Men man må behandle deltakerne med respekt, for dette er unge mennesker og de fortjener å få en god tilbakemelding. Hvis de ikke har noe der å gjøre, er det vårt ansvar å fortelle dem det på ordentlig og ryddig måte, sier «Dansken».

Han utelukker ikke at han kommer til å felle noen tårer underveis.

– Jeg er lettrørt.

Greve og «Dansken» får selskap av Tone Damli Aaberge og Kurt Nilsen ved dommerbordet.

Se video: John Brungot sjokkerer Stian Blipp med beatbox-evner

Åpen audition

De første auditionrundene starter i Bergen fredag morgen klokken 09:00. Fra klokken 15:00 er det mulig for alle bergensere – som ikke har meldt seg på – å møte til åpne auditionrunder som avholdes i Grand Selskapslokaler på Ole Bulls plass 1.

Meld deg på «Idol» her!