pål strand (Foto: Johannessen, Sara, © SAJ)
pål strand (Foto: Johannessen, Sara, © SAJ)

Pål Strand har fått operert inn hjertestarter

Fotballspilleren hylles på Raufoss i dag, men står foran en lang opptreningsperiode etter hjertestansen.

Det var tirsdag for nesten to uker siden at 36 år gamle Pål Strand falt om med hjertestans på en trening med Raufoss.

Den tidligere LSK-spilleren ble liggende i respirator på kardiologisk intensivavdeling ved Ullevål sykehus til søndag og er nå på bedringens vei. Saken har vakt stor sympati og fått stor medieoppmerksomhet.

Venn og trener i Raufoss, Espen Haug, forteller til tv2.no lørdag at Pål Strand fikk operert inn en hjertestarter fredag og at operasjonen var vellykket.

- Det er viktig å få frem at selv om Pål er i bedring, står han foran en lang periode med opptrening. Overlegen har sammenlignet behandlingen Pål fikk etter hjertestansen som en stafett der alle vekslingene har vært perfekte, sier Haug.

Se intervju øverst i artikkelen

Les også: Fremgangen fortsetter for Pål Strand

Familien til 36-åringen vil få frem at de er veldig glade for støtten de har fått etter hendelsen og ikke minst hvordan de og Pål Strand er blitt behandlet på sykehuset.

- Men Pål er ikke så frisk at han kan motta besøk. Familien ber derfor om forståelse for at de fremdeles trenger ro. Opptreningen vil ta tid. Det er viktig å huske at han hadde hjertestand i en time. Det setter sine spor, påpeker Haug.

Tidligere Brann-spiller Carl-Erik Torp, som har vært igjennom det samme som Strand, vet hvor viktig det er med ro i etterkant av operasjonen.

- Det er et relativt lite inngrep, men man må passe på i etterkant. For meg var det viktig med ro og støtte fra mine nærmeste. Man må ta ting i sitt eget tempo, sier han til tv2.no.

Pål er ikke så frisk at han kan motta besøk. Familien ber derfor om forståelse for at de fremdeles trenger ro.

I dag møter Raufoss Grorud hjemme til den første kampen for laget siden hjertestansen. Før kampen vil Pål Strand bli hyllet i en markering.

- Raufoss vil gjerne fokusere på hvor viktig det er med hjertestarter og hjerte- og lungeredningskurs. Vi vet førstehånds hvor viktig det er.