jakka (Foto: TV 2)
jakka (Foto: TV 2)

Jakten-frier Leena-Mari gråt seg i søvn

– Det var mye frustrasjon.

Leena-Mari Salin (24) er i høst blitt kjent som den alltid like smilende frieren til bonden Anders Ueland i «Jakten på kjærligheten».

– Telte hele tiden på kroner

For fire år siden gikk Tromsø-jenta imidlertid gjennom en tøff periode.

Hun ble noe uventet gravid, og selv om gleden var stor da lille Celine kom til verden, ble lykken raskt overskygget av kjærlighetsbrudd og en periode med særdeles trange kår økonomisk.

– Det var rimelig ekkelt da jeg løp på butikken og pantet flasker for å kjøpe lørdagsgodt. Jeg telte hele tiden på kroner, og brukte aldri mer enn jeg måtte. Av og til så gikk jeg til barnehagen fordi jeg ikke hadde penger til bensin, sier hun til «God kveld Norge».

Les også: Jakten-Anders: – Jeg vil ikke komme hjem i en likpose

Gråt seg i søvn

Leena-Mari flyttet i egen leilighet, men fryktet rast utkastelse for henne og datteren.

Og selv om hun fikk god hjelp av familie, så hadde ikke Leena-Mari særlig inntekt. hun var totalt blakk, og møtte ei heller medvilje hos NAV. Etter en lengre periode med bekymring, fikk den da 21 år gamle jenta nok. Det resulterte i et innlegg i lokalavisen Nordlys, hvor hun understrekte at hun var «dritt lei».

«Jeg er nok ikke den eneste som gråter meg i søvn så å si hver natt med tanke på alt som skulle vært i orden, men som ikke er det på grunn av det forbanna trege, trangsynte og selvgode NAV», het det i innlegget.

For etter gjentatte forsøk på å få økonomisk støtte til henne og datteren, var 21-åringen like langt. Begrunnelsen var at studenter ikke får sosial stønad fra NAV.

– Hadde det bare vært meg selv, så hadde jeg ikke trengt de pengene. Men jeg trengte de på grunn av datteren min. For at hun skulle ha en plass å bo. Det var mye frustrasjon, sier Leena-Mari, som en periode fryktet både utkastelse av leilighet og å få barnehagen på nakken.

Les også: Slik reagerer Jakten-Anders på frierflukten

– Gikk ut over psyken

Så langt gikk det, at det gikk ut over helsen til den unge alenemoren.

– Jeg var ikke humørmessig langt nede, men jeg følte veldig på kroppen at det begynte å ta på. Jeg hadde mye vondt i magen og var mye sliten, sier hun.

– Jeg sov veldig dårlig og våknet mye. Jeg merket at jeg sluttet å drømme. Herregud, jeg brukte hjernekapasiteten min på alt annet, og jeg gikk bare å bekymret meg. Hele tiden, gnagde og gnagde det, og det gikk ut over det psykiske, forteller hun åpenhjertig.

Etter innlegget i lokalavisa, fikk imidlertid Leena-Mari den økonomiske støtten fra NAV som hun hadde ventet på. Sakte, men sikkert fikk hun stablet seg på beina økonomisk.

Les også: Slik svarer bøndene på Jakten-kritikken

Har det perfekt i dag

I dag har hun svært lite å klage på.

– Jeg tar vare på meg selv, og jeg tar vare på Celine. Alt føles egentlig helt perfekt, sier 24-åringen, som for tiden studerer til å bli lærer.

Nå har hun også overskudd til kjærlighet, og er en av bonden Anders Uelands friere i «Jakten på kjærligheten».

– En mann i livet hadde egentlig bare vært en bonus fordi det er kjekt å ha, ikke fordi jeg trenger det på noen måte, sier hun med et smil.