Kristoff
Kristoff

Ingen Tour de France-krasj for Rogaland Grand Prix

UCI flytter sykkelrittet ut i august.

2013-utgaven av Rogaland Grand Prix sto i fare for å bli avlyst da det ble klart at arrangementet krasjet med avslutningshelgen i neste års Tour de France. Nå har UCI bestemt seg for å flytte rittet til ut i august.

Dermed øker sannsynligheten for at publikum får se Edvald Boasson Hagen, Thor Hushovd, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug i aksjon på norske landeveier.

Roy Hegreberg i arrangørstaben til Rogaland Grand Prix innrømmer at det ville vært utfordrene å gjennomføre rittet uten noen av de norske stjernene.

– At Alexander Kristoff kjører Tour de France neste år er veldig sannsynlig. Det samme gjelder Boasson Hagen, Hushovd og Lars Petter. Hvis vi ikke hadde hatt noen av de største norske profilene, så ville det lagt en demper på rittet. Med de nye datoene så regner jeg med at det skal gå i orden, sier Hegreberg.

LES: Floyd Landis får ikke kalle UCI terrorister eller klovner

Rogaland Grand Prix skal etter planen gjennomføres fra 16-18. august.

– Det er det som står på UCI sine hjemmesider. Det tenker jeg er en god dato. Det er ikke den vi hadde søkt om i utgangspunktet, men det er fordeler og ulemper med alt. Vi har i alle fall alle forutsetninger for å få dette til, sier Hegreberg.

Hvor mange sykkelstjerner som dukker opp i Rogaland er foreløpig uklart. World Tour-rittet Eneco Tour arrangeres samtidig som Rogaland Grand Prix, og en del av de beste syklistene vil nok sykle dette rittet.