Xhaka
Xhaka

Granit Xhaka: – Vi er bedre teknisk enn Norge

Den sveitsiske lagkameraten til Håvard Nordtveit tror likevel på en tøff match mot Drillos.

Merk deg navnet med en gang; Granit Xhaka er mannen Norge må holde et ekstra øye med i bortekampen mot Sveits 12. oktober.

Borussia Mönchengladbach-spilleren med aner fra Albania er lagets offensive hjerne. Han spiller kledelig nok med draktnummer 10.

Det blåste kraftig rundt Xhaka da han angivelig nektet å score mot Albania i VM-kvalikens andre kamp.

LES: Nektet å score mot hjemlandet

Xhaka avviser overfor TV 2 Sporten at han bommet med vilje.

– Det er oppspinn fra journalistene. Jeg ville selvsagt score, men fikk ikke så god ballkontakt. Ballen spratt vekk. Da var sjansen borte. Jeg bryr meg ikke om hva andre sier. Jeg vet hva jeg gjorde. Det gjør også trenerne og spillerne. Jeg scoret mot Slovenia. Når jeg får muligheten, scorer jeg, sier Xhaka.

Til daglig spiller Xhaka sammen med Håvard Nordtveit i Borussia Mönchengladbach. En av hovedoppgavene til midtbaneankeret Nordtveit vil garantert være å stoppe lagkameraten.

– Han er hengende spiss på landslaget. Jeg kjenner ham, og han kjenner meg. Det kan være en fordel, sier Nordtveit.

LES: Norge klatrer på FIFA-rankingen

Xhaka og Sveits har fått en glimrende start på kvaliken. Etter to kamper står Sveits med seks poeng og 4-0 i målforskjell. Xhaka er klar på hvilke områder han mener Sveits er bedre enn Norge.

– Vi er kanskje bedre fotballmessig. Jeg tror vi er bedre teknisk enn Norge, men kampen blir sikkert tøff. Den kan også avgjøres på dødballsituasjoner, sier Xhaka.