Balotelli (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Balotelli (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Iskald Balotelli reddet poeng for City

Italieneren scoret på straffe like før slutt og hadde en spesiell hilsen til keeper etterpå.

Manchester City-Dortmund 1-1

Manchester City tapte åpningsrunden i årets Mesterliga da Ronaldo sendte de lyseblå hjem med null poeng helt på tampen av oppgjøret i Madrid. Dortmund på sin side åpnet med å slå Ajax hjemme.

Hjemmelaget var derfor nødt til å ta poeng i kveldens oppgjør for å henge med i det som blir betegnet som «Dødens gruppe».

Frisk start
Kampen startet friskt på Etihad. Allerede etter to minutter ble Weidenfeller i Dortmund-buret satt på prøve. Nasri prøvde seg fra 18 meter, men bortelagets sisteskanse fikk slått ballen unna. Bare minuttet etter kom Lewandowski til avslutning for gjestene. Forsøket gikk derimot et stykke over Joe Hart.

Deretter var det Citys tur igjen. Agüero ble spilt fint gjennom av Silva, men satte ballen i brystet på en utrusende Weidenfeller. I neste bølge fikk Zabaleta avsluttet, men City-backen satte lærkulen høyt over mål.

Store Götze-sjanser
Spillet bølget frem og tilbake, og etter tolv minutter var det bortelaget som prøvde seg. Götze ble spilt fint gjennom før han satte ballen via hånden til Joe Hart og i stolpen. Samme mann var også frempå etter 40 minutter. Nok en gang stod Hart i veien.

Dortmund og Götze var i siget nå. Nok en gang kom tyskeren seg fri, og nok en gang gikk Hart seirende ut av duellen. Den engelske landslagkeepern fikk slått ballen via tverrliggeren og ut.

Siste mulighet før pause gikk derimot til hjemmelaget. Zabaleta la inn og Silva fikk ballen på rundt fire meters hold. Spanjolen banket til på volley, men satte ballen over mål. Dermed stod det fortsatt 0-0 etter et fyrverkeri av en omgang på Etihad Stadium.

Les også: Dortmunds direktør: – City burde kastes ut av Mesterligaen

Reus sørget for tysk jubel
Andre omgang startet litt mer forsiktig enn den første. Men etter 61 minutter fikk de mange tusen tilreisende Dortmund-supporterne valuta for pengene. Jack Rodwell sendte en grusom tversoverpasning på egen banehalvdel. Marco Reus var våken og snappet ballen før han satte full fart mot Joe Hart. Også denne gangen fikk sisteskansen en hånd på ballen, men berøringen var ikke nok til å hindre ballen fra å gå i mål.

Reus (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
Reus (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

Dortmund-press
Dortmund la seg ikke bakpå etter ledermålet. Bare fem minutter etter scoringen var Reus nok en gang frempå. Men nå hadde Hart stengt buret igjen. Like etter måtte keeperen i aksjon igjen. Gündogan prøvde å curle ballen i det lengste hjørnet, men City-keepern fikk nok en gang slått ballen over.

Dortmund la et enormt press på hjemmelaget utover i andre omgangen. Etter 77 minutter ble Lewandowski spilt på blankt mål, men spissen klarte å sette ballen utenfor.

City ga derimot ikke opp. Tre minutter før slutt fikk de en kjempesjanse da Agüero fikk avsluttet med hode. Weidenfeller reddet derimot mesterlig.

Iskald Balotelli reddet poeng
Like etter var det duket for drama. Ett skudd fra Agüero gikk i hånden på Subotic. Dommeren pekte deretter på straffemerket til store protester fra Dortmund-spillerne.

Straffen var det innbytter Balotelli som skulle ta. Italieneren sendte Weidenfeller til en side, før han iskaldt trillet ballen i det motsatte hjørnet. Deretter fullførte spissen ydmykelsen av Dortmund-keeperen med en håndbevegelse i retning Weidenfeller. Hendelsen kom etter at keeperen prøvde å psyke ham ut i forkant av straffesparket.

Mario Balotelli gjorde snakketegnet til keeper etter at han scoret på straffe mot Dortmund. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
Mario Balotelli gjorde snakketegnet til keeper etter at han scoret på straffe mot Dortmund. (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

Dermed endte det med 1-1 og poengdeling i Manchester. Et resultat Manchester City kan takke Joe Hart for. Keeperhelten var selv imponert over Dortmunds sisteskanse.

– I dag må vi være fornøyd med ett poeng. Det kunne like godt stått 10-10. Jeg synes deres keeper var veldig god, sier han til Sky Sports etter kampen.

Nå mener han håpet om avansement fortsatt lever.

– Vi trengte ett poeng i denne kampen. Vi burde helst vunnet, men nå kan vi fortsatt gå videre, sier Hart.

– De er et bedre lag enn oss
Roberto Mancini var skuffet over lagets prestasjon, men hyllet samtidig Harts opptreden.

– I kveld må vi takke Joe etter hans fantastiske prestasjoner. Han reddet absolutt alt. Jeg har aldri sett han bedre, sier Mancini til lagets hjemmeside.

Han var derimot ikke nådig mot sitt eget lag, og mener de lyseblå fremstod som et svakere lag enn de tyskere mesterene.

– I dag fortjente vi å slippe inn tre eller fire mål. Vi spilte ikke bra. Vi spilte ikke bra fordi Borussia Dortmund spilte bedre enn oss. De er i øyeblikket et bedre lag enn oss. Om vi vil spille i Champions League må vi spille bedre enn hva vi gjorde i kveld, sier han til Sky Sports.

Real Madrid topper nå gruppe D med to seirer på to kamper. Dortmund har den andre kvalifiseringsplasen med sine fire poeng.