Milan (Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/Afp)
Milan (Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/Afp)

Milan reddet av selvmål i Russland

Italienerne ga fra seg en 2-0-ledelse mot Zenit.

Zenit-Milan 2-3

Milan møtte onsdag den russiske storklubben Zenit St. Petersburg borte på Petrovski Park. Italienerne har slitt tungt denne sesongen etter at Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva forlot klubben til fordel for Paris Saint Germain.

Åpningskampen i Mesterligaen endte med skuffende 0-0 og ett poeng hjemme mot Anderlecht. Milan var derfor avhengig av et godt resultat borte mot Zenit onsdag.

Drømmestart
Og kampen startet på best mulig måte for de stripete. Etter tretten minutter satte Urby Emanuelson ballen i mål for gjestene. Zenit hadde ikke fått ristet av seg sjokket før Milan slo til på nytt. Denne gangen var det Stephan El Shaarawy som fikk ballen i mål for italienerne.

Zenit slo tilbake
Hjemmelaget hevet seg utover i omgangen, og kom til flere store muligheter. Christian Abbiati hadde derimot en meget god dag på jobben, og stoppet de fleste forsøkene. Like før pause skulle hjemmelaget likvel klare å få ballen i mål. Og det var klubbens storsignering Hulk som tegnet seg på scoringslisten. Brasilianeren som har måtte tåle kritikk fra egne fans for å ikke prestere, svarte med å banke inn reduseringen etter å ha blitt spilt fint gjennom på venstresiden av Roman Shirokov.

Andre omgang var ikke mer enn tre minutter gammel da Zenit utlignet. En ellers god Christian Abbiati var helt på bærtur på et Zenit-hjørnespark, og Roman Shirokov fikk dermed en enkel jobb med å sette ballen i mål på bakerste stolpe.

Hulk (Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK/Reuters)
Hulk (Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK/Reuters)

Selvmål avgjorde
Da trodde det russiske hjemmepublikummet at Zenit skulle klare å snu det hele. Men i stedet fikk de en ny kalddusj. Kvarteret før slutt var nemlig Zenit-forsvarer Thomas Hubocan uheldig å sette ballen i eget mål.

Dermed tok Milan alle tre poengene, og en meget sterk seier over Zenit. Seieren var italienerenes første borteseier i Mesterligaen siden november 2010.