Floyd Landis (Foto: OLIVER WEIKEN/EPA)
Floyd Landis (Foto: OLIVER WEIKEN/EPA)

Floyd Landis får ikke kalle UCI terrorister eller klovner

Den tidligere syklisten får heller ikke sammenligne dem med Libyas avdøde diktator Muammar Gaddafi.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og deres president Pat McQuaid og eks-president Hein Verbruggen har vunnet frem i sveitsisk rett, melder de selv på sine hjemmesider.

Forbundet gikk til sak mot amerikanske Floyd Landis, som er tidligere dopingtatt Tour de France-vinner, etter at han gjentatte ganger har kommet med sterke anklager mot UCI og spesielt deres forhold til nå dopingdømte Lance Armstrong.

Etter en lukket høring i Sveits, der Landis ikke deltok, har dommer Catherine Piguet gitt UCI medhold og ramser opp en rekke utsagn som Landis nå må legge av seg, skriver Velonews.

Han får blant annet ikke påstå at UCI har dekket over dopingsaker eller mottatt penger fra Lance Armstrong for å gjøre noe slikt.

Og listen fortsetter.

Landis får blant annet ikke si at UCI, Pat McQuaid og eks-president Hein Verbruggen har mottatt bestikkelser, er korrupte, er terrorister, ikke forholder seg til reglene, er idioter, er uten lyst til å gjenopprette disiplinen i sykkelsporten, er fulle av drit, er klovner, er løgnere og at de ikke er ulike Libyas avdøde diktator Muammar Gaddafi.

Landis får blant annet ikke si at UCI, Pat McQuaid og eks-president Hein Verbruggen har mottatt bestikkelser, er korrupte, er terrorister, er idioter, er fulle av drit, eller er klovner,

Retten beordrer også Landis til å få trykket en uttalelse der han trekker sine påstander i en rekke medier, som Wall Street Journal, L'Equipe og Cyclingnews.com.

En bot på 10 000 sveitserfranc (60 000 kroner), som skal betales til Pat McQuaid og Hein Verbruggen, følger også med i dommen. Hvordan Landis stiller seg til avgjørelsen er ukjentl.

Saksøker journalist også
UCI har fått mye kritikk i det siste for at de har saksøkt den profilerte journalisten og forfatteren Paul Kimmage, som i fjor publiserte et intervju med Floyd Landis der påstandene ble gjentatt.

36 år gamle Landis bor nå i California og forsøker å betale tilbake rundt 2,9 millioner kroner, som ble donert til er fond som skulle bevise hans uskyld. Landis syklet på lag med Lance Armstrong fra 2002 til 2004. I 2006 vant han Tour de France, men testet positivt på testosteron.

Han har hevdet at UCI og Lance Armstrong har samarbeidet for å dekke over en positiv dopingprøve avlagt av Armstrong og at texaneren har betalt UCI penger for denne hjelpen.

Lance Armstrong og Floyd Landis (Foto: MIGUEL RIOPA/AP)
Lance Armstrong og Floyd Landis (Foto: MIGUEL RIOPA/AP)