Denne bilen ble stjålet i Meløy og funnet igjen på Mo. Sannsynsligvis er det den såkalte «bildesperadoen» som har vært på ferde. Foto: Hugo Charles Hansen Foto: Hugo Charles Hansen
Denne bilen ble stjålet i Meløy og funnet igjen på Mo. Sannsynsligvis er det den såkalte «bildesperadoen» som har vært på ferde. Foto: Hugo Charles Hansen Foto: Hugo Charles Hansen

Stjal bil - men betalte P-avgift

Dette er en biltyv utenom det vanlige...

Tyven som stjal denne bilen i Meløy passet på å betale parkeringsgebyr på Mo.

Natt til lørdag 22. september ble denne svarte Honda CRV’en stjålet fra en privatadresse i Meløy.

Politiet i Salten, som dagen etter gikk ut og etterlyste bilen, ville ikke bekrefte en sammenheng, men etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger lensmannskontor fortalte til Rana Blad at den såkalte «bildesperadoen» kunne være gjerningsmann.

Vraket bil i Meløy

Dagen i forveien hadde nemlig mannen som i slutten av august ble pågrepet i en større politiaksjon i Mo i Rana, blitt sluppet ut etter fire uker i varetekt i Bodø. Han hadde skaffet seg en bil, som han den påfølgende natta totalvraket i Meløy. Dette var i samme område og samme tidsrom som Hondaen forsvant.

Tromsmannen i 20-årene, som er kjent som en notorisk biltyv, hadde sittet i varetekt etter at han stakk fra politiet, var innblandet i større trafikkuhell og stjal en bil i Levanger.

Dagen etter, den 23.august, ble han pågrepet på en skogsvei ved Røssvoll i Rana.

Dukket opp i Rana

Onsdag den 26. september fikk politiet på Mo inn en melding om en ukjent bil som hadde stått parkert på samme sted i flere dager i Mo sentrum. Nærmere bestemt i bakgården bak det gamle øl-utsalget i Ranheimgata.

– Vi har gjennomført kriminaltekniske undersøkelser i bilen. Ut fra omkringliggende opplysninger i saken har vi en mistenkt person, sier etterforskingsleder Bjørn Einar Bjørnå hos ranapolitiet.

Etter det Rana Blad har grunn til å tro er dette altså den omtalte tromsmannen. Dette vil ikke Bjørnå bekrefte.

– Jeg kan si at vi ennå ikke har kommet i kontakt med mistenkte, forteller etterforskningslederen.

Interessert i tips

Bjørnå sier at politiet er interessert i tips, dersom folk har gjort observasjoner av bilen eller personer i tilknytning til den i perioden fra 22. til 26. september.

Når Rana Blad er ute for å fotografere bilen, ligger en parkeringsbilett i dørken på bilen. Det viser seg at biltyven har betalt gebyr på kommunal parkingsplass på Mo den aktuelle lørdag formiddagen.

Biltyven var altså redd for å få parkeringsbot.

Les flere bil- og motorsaker i Rana Blads motormagasin her

LES OGSÅ: Stjal ni biler fra samme forretning