Kombinertgutta til USA på høydetrening

Onsdag setter kombinertlandslaget seg på flyet for annen gang i år for en fire uker lang høydesamling i Park City, USA.

Kombinertlandslaget satser på at høydetrening skal gi flere gevinster i årets VM-sesong. I oppkjøringsfasen satser laget på høydetrening i Park City. Dette for å heve snittnivået i landslaget.

– Løperne har vært motivert for dette, og derfor har vi valgt å satse på høydetrening framfor for eksempel Sommer Grand Prix, forteller landslagssjef Kristian Hammer.

Som kombinertløper handler det om å finne et optimalt sted å kunne trene hopp og langrenn.

– I USA har vi hatt en gyllen mulighet til å trene mye og rolig, samtidig som vi har tatt vare på hoppaspektet gjennom hopping i OL-bakkene fra 2002. Hopping i tynnluft harmonerer også bra med det vi jobber med for å tilpasse oss de nye utstyrsreglene, med trangere dresser og dermed mindre hjelp i svevet. Samtidig vil et så langt opphold i høyden ha en positiv påvirkning på blodet, sier Hammer.

I etterkant av det første oppholdet responderte utøverne bra på treningen de hadde gjennomført i høyden. Derfor er landslagsledelsen optimist foran det andre høydeoppholdet. Om noen av utøverne satser på et tredje høydeopphold i forkant av VM i Val di Fiemme avklares eventuelt i etterkant av denne turen. (©NTB)