Strekspiller
Strekspiller

TV 2s håndballekspert: – Blanco bør erstatte Malm Frafjord

Randi Gustad mener Isabel Blanco bør hentes inn i landslagstroppen.

For noen dager siden ble det klart at landslagskaptein Marit Malm Frafjord har fått landslagspause for å finne tilbake lysten på å spille håndball. Strekspilleren gikk rett fra en lang sesong med Viborg til OL-forberedelser. Og etter OL bar det rett til oppkjøring med den danske klubben. Uten pause mellom sesongene møtte hun veggen.

Susann Iren Hall og Heidi Løke er Norges strekspillere i troppen til Golden League-turneringen som holdes i Århus fra 5.-7. oktober.

LES: Nora Mørk: – God ferie, Marit!
LES: Malm Frafjord har mistet lysten

Til EM i Serbia vil håndballekspert Randi Gustad erstatte Frafjord med en gammel kjenning.

– Man må i hvert fall ha med seg to strekspillere. Heidi Løke er selvskreven. Takk og lov for at vi har henne. I den troppen vi har nå er Susann Iren Hall andrevalg. For meg er det rart at June Andenæs ikke er med i den settingen. Hvis Marit Malm Frafjord er ute, vil jeg faktisk hoppe bort fra Hall og Andenæs. Da vil jeg ha med Isabell Blanco, sier Gustad.

Hun forstår at Frafjord føler seg sliten.

– Hun har tidligere kommet med signaler på at hun er sliten. Jeg synes det er en voksen avgjørelse av henne. At man har tunge perioder kan skje i arbeidslivet og i idretten. Hun er en spiller som har EM-gull, OL-gull og VM-gull på mindre enn tre år. Hun spiller tøffe proffkamper og studerer ved siden av. Det er en heavy totalpakke, sier Gustad.