van Persie (Foto: Vadim Ghirda/Ap)
van Persie (Foto: Vadim Ghirda/Ap)

Fantastiske van Persie senket Cluj

Nederlenderen og Wayne Rooney viste glimrende samarbeid borte mot Cluj tirsdag kveld.

Cluj-Manchester United 1-2

Manchester United tapte lørdag 3-2 hjemme mot Tottenham. Det var derfor et United-lag som var ute etter å reise kjerringen som dro til Romania for å møte CFR Cluj. Engelskmennene ville med tre poeng ta sin 100. Mesterliga-seier gjennom tidene.

Oppgjøret startet likevel på verst tenkelig måte for United. Etter et kvarter spilt styrte nemlig Pantelis Kapetanos ballen i mål for vertene etter at Modu Sougou la 45 grader ut fra høyrekanten.

Det tok likevel ikke mer enn ytterlige 15 minutter før United slo tilbake, og det var Uniteds stjerneduo van Persie og Rooney som viste at de har ingen problemer med å samarbeide. Sistnevnte la et presist frispark inn i boksen der Uniteds store sommersignering headet ballen i mål med en mellomting av hodet og skulderen.

van Persie (Foto: DANIEL MIHAILESCU/Afp)
van Persie (Foto: DANIEL MIHAILESCU/Afp)

Det stod 1-1 til pause, men etter hvilen var det de samme to United-stjernene som nok en gang var frempå. Og nok en gang var det Rooney som bekledde servitørrollen. Engelskmannen fant sin nederlandske spisskollega i bakrommet. Van Persie tok frem sitt beste, og på nydelig vis satt han yttersiden til lærkulen før den traff bakken. Berøringen fintet ut både keeper og forsvar som hjelpeløse måtte se ballen trille i mål.

– Pasningen og avslutningen var fantastisk. Jeg trodde faktisk ikke Robin ville rekke den, man det klarte han, sier Alex Ferguson ifølge klubbens hjemmeside etter kampen.

Det ble ikke flere scoringer, og Manchester United kunne dermed reise hjem til England med tre poeng i bagasjen.