hellstrøm barnebilde
hellstrøm barnebilde

Eyvind Hellstrøm: – Oppveksten var en kamp for å overleve

Mesterkokkens foreldre hadde aldri råd til å gå på restaurant.

Eyvind Hellstrøm er blant gode venner og storebror Jan i luksuriøse omgivelser på den franske riviera da «God kveld Norge» møter TV3-profilen på en privat ferie i filmbyen Cannes.

Suksessfulle

Brødrene Eyvind og Jan har begge hatt store karrierer. Eyvind som en av Norges desidert beste og høyest dekorerte kokker, og storebror Jan som mangeårig finansmann og direktør i Verdipapirsentralen.

Eyvind og Jan isbil
Eyvind og Jan isbil

Men selv om de i dag kan spise dyre middager på de flotteste restaurantene i verden, tar Hellstrøm-brødrene på ingen måte luksusen for gitt.

Les også: Hellstrøm om hvorfor han aldri fikk barn

Aldri på restaurant

– Jeg husker at mor og far aldri var på restaurant. Det gjorde de bare ikke. De hadde ikke råd, men det var heller ikke en del av livet. Det å spise ute på restaurant var for dem en helt fremmed verden, forteller brødrene Hellstrøm.

Eyvind og Jan vokste opp i andreetasje over onkelen Arnes iskremfabrikk i Moss, og forteller om en oppvekst preget av hardt arbeid og trange kår.

Les også: Eyvind Hellstrøm med ny dame

Kamp for å overleve

– Vi var fattige og hadde ikke noen store ressurser i familien. Onkelen vår drev en iskremfabrikk i Moss, men det var ikke noen storhet. Det var kamp om å overleve. Det var jobbing hele tiden. Det var et slit for familien å få det til å gå rundt. Vi satt og telte kronestykker på vinteren og så hvor mye som var kommet inn. Det gikk mye mer penger ut enn det kom inn. Når alt kommer til alt så var det en kamp, sier Eyvind Hellstrøm til «God kveld Norge».

jan og eyvind grabb
jan og eyvind grabb

Eyvind mener den fattige oppveksten har lært ham å sette pris på de små og viktige tingene i livet.

– Det er ikke pengene i seg selv som fører til gleden. Det vi lærte der var noe som satte seg, og som har preget oss gjennom hele livet, sier han.

Ingen forskjell

Denne høsten er mesterkokken nok en gang å se som en streng, men hjelpsom matekspert i TV3-programmet «Hellstrøm rydder opp hjemme». Og storebror Jan mener at det er liten forskjell på den han ser på TV og lillebroren han vokste opp med i Moss.

– Han var omtrent akkurat som nå. Han var opptatt av mat den gang, og han lagde mye mat da. Og han var like blid som han er nå. Jeg tenker at han er seg selv. Når du er veldig engasjert i noe, enten om du er engasjert i mat eller om frimerkesamling eller uansett hva, så blir man jo ofte oppfatet som sær, spesiell og kanskje arrogant noen ganger. Men når jeg ser Eyvind på TV tenker jeg at han er sånn som han er, og som han har vært, sier Jan Hellstrøm til «God kveld Norge».

Les også: Stoppet Hellstrøm-opptak etter sammenbrudd